Chybí vám bílkoviny? Poradíme vám, jak to poznáte a čím je doplníte
Jak poznáte, že máte málo bílkovin? Třeba tím, že nehubnete, i když málo jíte. Mezi nejrozšířenější mýtus patří snaha o hubnutí sníženým příjmem potravy. Naopak. Tímto můžete tělo oslabit a zvýšit chuť na sladké. Poradíme vám, jakým způsobem si dostatečný příjem bílkovin zajistit. Zdravou, chutnou a pohodlnou možností je například i Superprotein 2.0.
Dostatek bílkovin tělu prospívá, ovlivňuje totiž celkové zdraví a vitalitu. Bílkoviny tělu pomáhají snižovat chutě na sladké, zrychlují metabolismus, přispívají k redukci tělesného tuku a podporují regeneraci a růst svalů.
Bílkoviny jsou proteiny a jsou nenahraditelné stejně jako tuky nebo sacharidy. Podle odborníků by měly tvořit nejméně 15 % toho, co jíme (pro přesnější představu se zde bavíme o příjmu 0,8 – 0,9 g bílkovin na kg tělesné hmotnosti). Jejich nedostatek ve stravě se může projevit zvýšenou chutí na sladké. Právě proteiny úspěšně usměrňují hladinu cukru v krvi, při jejím poklesu si tělo o cukr samo řekne zvýšenou chutí na sladké.
Kde vzít proteiny?
Máme dva druhy bílkovin, a to rostlinné a živočišné. Živočišné v sobě ukrývají vyšší podíl tuku a cholesterolu a jde o maso a mléčné výrobky. Z rostlinných produktů jsou dobrým zdrojem bílkovin hlavně luštěniny (hrách, fazole, čočka) a olejniny (sója, arašídy, mák, ořechy), nízký obsah proteinů mají zelenina a ovoce. Vynikajícím zdrojem bílkovin je také tempeh či tofu.
Čím dál populárnějším zdrojem proteinů jsou také potravinové doplňky a jedním z nejkvalitnějších na trhu je i Superprotein 2.0. Je to rostlinný protein bez chemie, cukru, syrovátky, se skvělou chutí a kompletně hypoalergenním složením.
Doplňky stravy – není protein, jako protein
Na trhu je celá řada proteinů a proteinových doplňků. Koupit je můžete ve formě prášku rozpustného ve vodě, proteinových tyčinek, kaší, nebo třeba másel. Klasické proteiny jsou vyrobeny na syrovátkovém základu a ne každý je dobře snáší. Většinou se člověk může potýkat s trávícími obtížemi a pocitem těžkého žaludku. Alternativou je Superprotein 2.0 z nové generace proteinů, který svým složením a deklarovanou bio kvalitou řeší všechny „neduhy" klasických proteinů.
Vlastnosti nového Superproteinu 2.0
- ve složení nejsou žádné alergeny
- je slazen pouze extraktem ze stévie
- při výrobě nebyla použita žádná pojiva ani dochucovadla
- vše je 100 % přírodní a v bio kvalitě
- kompletně bez lepku a bez sóji
Jako každý protein i Superprotein 2.0 má následující prospěšné vlastnosti:
- do těla dostane veškeré esenciální aminokyseliny
- vysoký obsah leucinu zvýší celkovou odolnost těla
- vyšší obsah BCAA (rozvětvených aminokyselin) než u běžných proteinů zajistí zvýšení obranyschopnosti a udržení svalové hmoty
- podíl extraktů ze superpotravin zvýší celkovou regeneraci, sníží pocit únavy a dodá tělu potřebné vitamíny a antioxidanty
Díky své univerzálnosti není protein určen pouze sportovcům a fitness profesionálům. Je pro všechny, kteří chtějí dopřát svému tělu kvalitní a jednoduše stravitelné bílkoviny z mnoha důvodů. Jedním z nich může být například i alternativa k doplnění kvalitních rostlinných bílkovin, pokud jich ve stravě nemáte dostatek.
Jak se Superproteinem 2.0 naložit? Výborný je samostatně nebo do svačinového či snídaňového smoothie s ovocem. Pokud nestíháte, dejte si ho v průběhu dne jako rychlou svačinku v podobě proteinového nápoje. Pokud sportujete, dejte si Superprotein 2.0 po fyzické zátěži a urychlíte tak proces regenerace. Po vypití se nemusíte obávat těžkého trávení, Superprotein 2.0 je svěží nápoj a zažívání spíše odlehčí.
Vše ekologicky a šetrně zpracováno až do finální podoby. Za Superproteinem 2.0 je rok vývoje a testování, využijte jej i vy.
(Michaela Ivánková)
10. 05. 2018