Kakao – stop špatnému svědomí
Proč vyměnit zpracovanou nezdravou čokoládu za super výživnou potravinu, která navíc skvěle chutná? Protože se v kakau nachází pro lidský organismus něco opravdu významného!
Je nejbohatším zdrojem antioxidantů, železa, chromu, zinku, hořčíku a také vitaminu C. Po jeho zpracování se ale většina schopností vytrácí, proto je nejlepší si vychutnávat kakao v jeho nejčistší přírodní formě – nepražené. Koupíte i u nás.
Účinky nepraženého kakaa
Nepražené kakao má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky. Často je také spojováno s láskou, uvolněním, pocitem štěstí, potěšením.
Látky, které tyto pocity z kakaa navozují jsou například arginin – ten je považován za přírodní viagru. Tryptofan – ovlivňuje nálady a pocity, fenyletylamin – je hormon lásky a štěstí. Nepražené kakao je také skutečným antidepresivem, navozuje dobrou náladu, včetně lehkých afrodiziakálních účinků.
Nutriční hodnoty BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK
Nutriční hodnoty | ve 100g kakaa | v 1 dávce |
Energetická hodonota | 954 KJ / 228 Kcal | 191 KJ / 46 Kcal |
Tuky | 14 g | 2,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,9 g | 1,58 g |
Sacharidy | 57 g | 11,4 g |
z toho cukry | 1,9 g | 0,38 g |
Vláknina | 33,2 g | 6,64 g |
Bílkoviny | 20,7 g | 4,14 g |
Sůl | < 0,021 g | 0,004 g |
Co více ke kakau dodat?
Snad jen – vyzkoušejte nepražené drcené kakaové boby nebo kakaový prášek z Balíčku zdraví. Přidávejte je do svých oblíbených snídaní, jogurtů, nebo si připravte oblíbený nápoj ze svého dětství – kakao s rostliným mlékem
Drcené kakaové boby i kakaový prášek najdete i v naší Zdravé snídani Kakao – nasypete jej jednoduše do mléka nebo jogurtu.
Dobrou chuť a dobrou náladu z mlsání
(Lucie Štiková)
17. 10. 2017