Fantastické vegan mandlové sušenky
Ke kávě neodmyslitelně patří sušenky (nebo jen tak, na cesty) a já při ochutnání mandlového másla v hlavě okamžitě měla tenhle recept.
Sušenky jsou krásně měkké, vláčné a pokapané čokoládou. A to je sakra dobré kombo!
Ingredience:
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- skořice
- 1 banán
- ½ balení mandlového másla
- trochu vody
- 2 kostky hořké čokolády (cca. 20 gramů)
Postup:
Smícháme suché ingredience, banán oloupeme, rozmačkáme a přidáme k suché směsi. Přilijeme máslo, trochu vody a důkladně promísíme.
Těsto bude trochu lepivé, vytvoříme z něj kuličky, které pak vidličkou stlačíme do tvaru sušenky.
Pečeme v troubě na 180°C zhruba 20-25 minut.
Po dopečení si sušenky pokapeme hořkou rozpuštěnou čokoládou.
29. 07. 2019