Veganský velikonoční beránek
Pečete na svátky jara velikonočního beránka? Vyzkoušejte zdravou verzi bez vajec a s přídavkem superpotravin.
Ingredience receptu:
- 1 hrnek špaldové mouky (rozmixovaných špaldových vloček)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek sójového mléka
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 3/4 hrnku třtinového nebo kokosového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lžička maca prášku
- hrst sekaných moruší
- 2 hrsti sekaných mandlí
- hrst kakaových bobů
- tmavá čokoláda na polevu
Postup
Nejprve smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukry, prášek do pečiva a maca prášek. Následně přidáme sójové mléko a kokosový olej a směs pořádně zamícháme.
Do vzniklého těsta přidáme dle chuti nasekané moruše, mandle a kakaové boby.
Formu na velikonočního beránka poctivě vymažemě kokosovým olejem a vysypeme špaldovou moukou.
Ve vyhřáté troubě pečeme při 180° asi 40 min.
Nakonec polijeme beránka roztavenou čokoládou (stačí nalámat pár čtverečků do hrníčku a rozpustit v mikrovlnné troubě) a dozdobíme plátky mandlí.
Na jednu stranu se Vám do něj nebude chtít vůbec zakrojit :)
(Kateřina Kadlecová)
11. 04. 2017