NUTTY Mikuláš lékořicové kousky 150 g
Černá lékořice má specifickou chuť i vůni, které podlehl nejeden mlsoun. Už generace našich babiček a dědečků tuto cukrovinku milovala a není divu. Vynikající chuť tradičního “pendreku” si zamiluje prostě každý.
Něco málo o lékořici…
Lékořice je vysoký kvetoucí keř, jehož kořen má léčivé účinky. Její chuť je přirozeně nasládlá a díky tomu je také velmi oblíbená už po generace.
V lékořici se nachází až 300 druhů různých sloučenin, které dokážou zničit mikroby a viry. Působí proto příznivě na sliznici žaludku, je vhodná při nachlazení, podráždění kůže, vyrážkách a ekzémech, má pozitivní účinky při bolestech v krku a pomáhá likvidovat bakterie v ústech, které způsobují zubní kazy a vytvářejí zubním plak.
Originální lékořicové cukrovinky pocházejí ze 17. století z Holandska, ale nejvíce rozšířeny byly o 300 let později v USA. Původní “pendreky” se vyráběly svařením lékořicového kořene a vyvařením vody až do zatuhnutí. V současné době se ale často základní chuť nahrazuje nebo doplňuje anýzem a hlavní struktura lékořicových sladkostí je tvořena pšeničnou moukou, která je pro získání tradiční chuti doplněna o další ingredience jako například cukr a melasu.
Lékořicové cukrovinky se vyrábějí ve všech možných tvarech a barevných kombinacích, stačí si jen vybrat, která bude ta vaše nejoblíbenější.
- Alergeny: produkt obsahuje obiloviny obsahující lepek
- Složení: cukr, pšeničná mouka, melasa, glukózový sirup, lékořicový extrakt, barvivo E153, anýzový olej
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C
Nutriční hodnoty NUTTY Mikuláš lékořicové kousky 150 g
Nutriční hodnoty | ve 100g | v 1 dávce |
Energetická hodnota | 1316 kJ / 310 kcal | |
Tuky | 0,6 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g | |
Sacharidy | 70 g | |
z toho cukry | 48 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 3,7 g | |
Sůl | 0,7 g |
Vlastnosti produktu NUTTY Mikuláš lékořicové kousky 150 g
Obsah balení | 150 g |
Země původu | Finsko |
Značka | NUTTY |
Složení | uvedeno v popisu produktu |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu |