Ovoce sušené mrazem
Chcete posilovat obranyschopnost svého organismu, ale rádi byste se vyhnuli zobání vitamínových tablet nebo kontaminovanému ovoci ze supermarketů? Sušení hlubokým mrazem při extrémním snížení atmosférického tlaku je nesmírně šetrné ke všem benefitům, které potraviny poskytují. Konzumací mrazem sušeného ovoce tak nepřijdete například o benefity, které poskytuje kyselina askorbová, vitamín C a další antioxidanty.
Lyofylizované ovoce je koncentrát všech biochemických součástí plodů. V přepočtu na hmotnost je účinnost a efektivnost pro náš organismus několikanásobně vyšší než před zpracováním. Výsledkem je ovoce bez konzervantů, cukru nebo jakýchkoliv aditiv.Vůní, chutí i vzhledem jsou skoro rovnocenné s čerstvým ovocem, v některých faktorech čersté ovoce i předčí, protože jsou koncentrovanější. Nejčastěji mohou mít výraznější chuť a barvu.
Z hygienického hlediska netřeba takové ovoce mýt ani nijak čistit. Stabilita produktů je bezpečná nejméně do dvou let, vydrží Vám tedy dlouho. Největší výhodou těchto mrazem sušených plodů je samozřejmě fakt, že si na oblíbeném ovoci pochutnáte v libovolném ročním období.
Jaké účinky má naše mrazem sušené ovoce?
Borůvka lesní - váže na sebe tuky, tím podporuje hubnutí, zrychluje procesy hojení ran a podporuje léčbu diabetu
Švestky - podporují tvorbu a pevnost kostní tkáně, pomáhají normalizovat hladinu cukru v krvi a zpevňují vlasy a nehty
Malina - reguluje krevní cukr a díky vysoké koncentraci rutinu zpevňuje cévy v očích, pomáhá při přílišném zavodnění
Ostružiny - napomáhají ke správné funkci svalů a nervů, navíc jejich konzumace snižuje následky ozařování a chemoterapie
Jahody - pomáhají při pročištění střev, posilují vaši imunitu a podporují správnou krvetvorbu