Steens RAW Manuka med UMF15+ (515+ MGO) 225 g
Steens RAW Manuka med UMF15+ (515+ MGO) 225 g
Raw Manukový med. Certifikace UMF 15+.
- #1 New Zealand Premium Quality
- 100% Raw nepasterizovaný manukový med z Nového Zélandu
- Oceňovaný a uznávaný leader v segmentu prémiové kvality s tradicí od roku 1982
- Certifikace pravosti a obsahu účinných látek UMF 15+ / MGO 515+
- UMF = Unique Manuka Factor = nejvyšší možný certifikát garantující obsah unikátních účinných látek
- MGO = označení pro množství obsaženého methylglyoxalu
- Med kategorie monofloral = nejvyšší a nejčistší možná kategorie
- Med od včel opylujících pouze květy Manuky, žádné jiné
- Med od Paula a Sheryl Steensových, malé rodinné farmy
Steens Manuka Honey je raw nepasterizovaný pravý manukový med z Nového Zélandu. Pochází od včel opylujících Balmín metlatý, keř s bílorůžovými květy pocházející původně z Austrálie a Zélandu, kde mu původní domorodé maorské kmeny daly název Manuka. Med z květů Manuky má výjimečný výživový profil - obsahuje celé spektrum enzymů, aminokyselin, antioxidantů, vitamínů, minerálů a dalších látek s velmi zajímavými vlastnostmi. Manukový med je také známý jako chuťově výraznější, bohatší a plnější než jiné medy. Je to dáno velmi vysokou koncentrací účinných látek.
Technologie Whole CombTM
Při výrobě pravého manukového medu je použita technologie Whole CombTM. Běžný postup známý jako "prick and spin", kdy je propíchnuta každá buňka plástve a následně odstředivým způsobem vytlačen med ven, zanechává v pláství velké množství živin - pyl a včelí chléb. Technologie Whole CombTM odděluje z plástve celý její obsah včetně včelího chlebu a pylu. Následně je šetrným způsobem pouze vyfiltrován včelí vosk a nečistoty (za teplot nepřesahujících přirozenou teplotu úlu).
Včelí chléb, fermentovaný poklad přírody
Včelí chléb je obrovsky cenným zdrojem živin a pravděpodobně jedním z nejstarších doplňků stravy pro člověka. Právě obsah této složky a pylu v kombinaci se zdrojovou surovinou - nektarem z květů Manuky, dává dohromady unikátní a neopakovatelný med.
Včelí chléb je fermentovaný pyl určený jako potrava pro úl. Včely mísí pyl získaný (v tomto případě z Manuky) s medem nebo nektarem a vlastními slinami. Výsledná směs je uložená do malých oddílků v úlu, zavoskována, a následně díky přirozenému obsahu přírodních biokultur přirozeně fermentována. Včely samotné si tak vyrábí svoji vlastní fermentovanou komplexní potravinu! Včelí chléb obsahuje všechny vitamíny, více než dvacet aminokyselin, více než dvacet minerálů, enzymy, biokultury a dále téměř sto dalších látek (přírodních fenolických sloučenin,...) obsažených v pylu. A to vše v přírodní přirozené podobě, díky fermentaci navíc s vynikající biodostupností. Včelí chléb má cca třikrát vyšší biodostupnost než rostlinný nebo včelí pyl. Podle bájí jej spolu s nektarem konzumovali staří řečtí bohové - říkali mu ambrózie.
Balení: 225 g
Dávkování: užívejte 5- 10 g denně nalačno, doporučujeme rozdělit do 2 dílčích dávek: 0,5 - 1 čajová lžička 2 krát denně před jídlem.
Upozornění: Nevhodné pro děti do jednoho roku. Skladujte v suchu a chladu, mimo dosah dětí. Země původu: Nový Zéland.
Výživové údaje:
|
na 100 g
|
Energetická hodnota
|
1370 kJ / 327 kcal
|
Tuky
|
0,5 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
<0,1 g
|
Sacharidy
|
80 g
|
z toho cukry
|
78 g
|
Bílkoviny
|
<0,5 g
|
Sůl
|
<0,01 g
|
Složení: Raw Manukový med "monofloral".