Úvod / Doplňky výživy / Superpotraviny / Zelené potraviny - hubnutí, únava, bolest

Zelené potraviny - hubnutí, únava, bolest

Všechny zelené potraviny v naší nabídce jsou velmi bohaté na chlorofyl a ostatní bioaktivní složky (enzymy, vitamíny, minerály, fytosteroly atd.). Díky prémiové kvalitě, kterou u nás najdete, se pravidleným užíváním a zdravým životním styelm můžete zbavit únavy, bolesti hlavy a třeba i následně přebytečných kilogramů.

Jaké jsou druhy zelených potravin?

Mezi nejznámější druhy zelených potravin můžeme zařadit sladkovodní řasy chlorellu a spirulinu, mladý zelený ječmen, ale samozřejmě také u nás velmi známou brokolici a špenát. Není překvapením, že zelené potraviny pro svůj pozitivní účinek na organismus zařazovali do jídleníčku již staří Římané, Řekové nebo také Aztékové.

Co je to chlorella?

Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa s nejvyšším obsahem chlorofylu. Má vysoký obsah vlákniny, vitamínů a minerálů. Je také zdrojem bílkovin a stopových prvků. Dále mimo jiné obsahuje aminokyseliny a chlorellin, což je přírodní antibiotikum. Jedna dávka obsahuje miliony chlorellových buněk, které se podílejí na ozdravení našeho těla. Má minimálně 76% stravitelnost.

Výhody konzumace chlorelly

Pozitivní vliv na spánek

Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, ze které se tvoří serotonin - hormon radosti a štěstí. Večer ho tělo přeměňuje na melatonin, a proto se nám lépe usíná.

Rychlejší hojení a regenerace organismu

Je nejbohatším zdrojem chlorofylu, který zlepšuje lidem krevní obraz, urychluje hojení ran a brání zánětům. Zlepšuje také okysličení organismu, čímž brání vzniku infekčního prostředí.

Nejsilnější složkou chlorelly je růstový faktor CGF, který má výrazný omlazující a posilující efekt, působí silně prebioticky - zvyšuje rychlost růstu i kvalitu života střevní mikroflóry. CGF až 4x urychluje růst acidofilní kultury.

Pozn.: Prebiotika jsou důležitá, protože upravují prostředí, ve kterém mikroflóra žije. Chlorella nepracuje ale pouze jako prebiotikum, působí i antibakteriálně. Obsahuje totiž již zmiňovanou látku chlorellin.

Chlorellová vláknina působí zcela výjimečně. Buněčné stěny chlorelly na sebe nevratně váží látky, které potom z organizmu odcházejí přirozenou cestou. Pevná vláknina chlorelly mechanicky, jako kartáčky, odstraňuje nánosy odpadu, přichyceného v trávicím traktu.

Chlorella proto posiluje imunitu celostním působením. Vytváří nepřátelské prostředí pro nepřátelské organismy a přátelské prostředí pro organismy tělu prospěšné. Díky čištění nastartuje obranné mechanismy.

Pozitivní vliv spiruliny na lidský organismus

Že je spirulina ideálním doplňkem stravy pro každého, kdo si chce upevnit své zdraví, už asi víte. Je velmi bohatá na proteiny, vitamíny, minerály a antioxidanty, obsahuje vitamíny B, E, mangan, zinek, železo, selen a esenciální mastné kyseliny je také známá věc.

Spirulina obsahuje:

  • o 3 900 % více beta karotenu než mrkev
  • o 2 300 % více železa než špenát
  • o 300 % více vápníku než kravské mléko
  • o 375 % více bílkovin než tofu

Uznejte, že spirulinu tímto můžeme právem řadit mezi superpotraviny.

Spirulina je vhodnější k celkové výživě těla a dodání hodnotných nutričních látek. Významný je pozitivní účinek na mozek a nervovou soustavu. Spirulina má vysoký obsah vitaminu A, díky čemuž pozitivně ovlivňuje zrak a stav vlasů, nehtů a pokožky. Více než na detoxikaci ji využijete na dodání živin do těla pro větší energii.