Bátátové muffiny (VIDEORECEPT)
Jsem člověk, který má hodně rád jídlo a taky sladké. Zároveň mám ráda, když je jídla hodně, je zdravé a nutričně výživné, takové, které jen podpoří mé úsilí ve fitku.
Zároveň nám udeřil podzim a u mě se, kromě dýní, zvyšuje i spotřeba batát. Nevím proč, asi to bude tou oranžovou barvou, která se vždy na podzim stává mou nejoblíbenější.
Kombinací všech těchto faktorů vznikly Batátové muffiny, které si můžete připravit jak na svačinu, tak i na snídani.
Ingredience:
- 250 gramů batátového pyré
- 4 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce skořice
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- 1 a ½ lžíce javorového sirupu
- Voda dle potřeby
- Čokoláda na ozdobu
Postup:
Batátu si oškrábeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka, slijeme, necháme vystydnout a poté rozmixujeme s trochou vody na pyré.
K pyré přidáme všechny zbylé ingredience a důkladně promícháme (nejlépe ve větší misce, ať to pak nemáte všude jako já). Opět přiléváme vodu dle potřeby.
Těstem si naplníme košíčky na muffiny (já preferuji ty silikonové) a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C na 30 minut. Po uplynutí doby troubu vypneme a muffiny necháme uvnitř, aby nám hned nesplaskly. Po vytažení posypeme hoblinkami nastrouhané, vysokoprocentní čokolády.
Dobrou chuť!
16. 10. 2018