Vegan mac & cheese
Skvělá "sýrová" omáčka ve vegan provedení. To je náš nový úžasný recept. S těstovinami si jej zamuilujete na první ochutnání, extrémně oblíbený je také u dětí. Pokud si včas namočíte kešu ořechy, recept bude hotový za 30 minut. Úžasnou sýrovou chuť pak omáčce dodá lahůdkové droždí.
Na 4 porce budete potřebovat
- 150 g květáku
- 100 g mrkve
- 100 g brambor
- 1 cibule
- 30 g lahůdkového droždí
- 100 ml sojové smetany
- 50 g kešu ořechů
- 2 pl zeleninového bujonu
- 1 čl soli
- ½ čl pepře
- 2 pl citronové šťávy
- 1 čl sladké papriky
- 400 g těstovin
Postup
Kešu ořechy namočíme alespoň na 2 hodiny do vody.
Do hrnce si dáme očištěný a nakrájený květák, mrkev, brambory a cibuli. Přidáme 2 pl zeleninového bujónu a zalijeme vodou. Vaříme 15-20 minut do měkka.
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu.
Scedíme a rozmixujeme společně s lahůdkovým droždím, sojovou smetanou, kešu ořechy, solí, pepřem, citronovou šťávou a sladkou paprikou.
Smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Fotografie postupu přípravy najdete pod článkem.
21. 08. 2020