Hummus se sušenými rajčaty a semínkovými krekry
Výborná svačinka či večeře, která přijde k chuti opravdu každému! Vyzkoušejte tento recept na hummus s domácími semínkovými klekly :-)
Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou
- 300 g cizrny
- 30 g olivového oleje
- 200 g sušených rajčat
- 200 g mléka
- 3 pl tahini
- sťáva z 1/2 citronu
- koření (vše po 1 čl): kmín, oregano
- hrst čerstvé bazalky
- pepř a sůl dle chuti
Den před přípravou necháme cizrnu namáčet. Druhý den vodu z cizrny slijeme a uvaříme ve vodě.
Následně přemístíme cizrnu do mixéru a přidáme další ingredience: rostlinné mléko, olivový olej, koření, tahini (sezamovou pastu), sušené rajčata, bazalku, citrónovou šťávu.
Rozmixujeme do hladké konzistence. Pokud se Vám bude zdát konzistence hummusu moc "hutná", můžete přidat mléko či olej.
Semínkové krekry
- 50 g špaldové celozrnné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 30 g sezamových semínek
- 50 g lněných semínek
- 60 g slunečnicových semínek
- 20 g dýňových semínek
- 1- 2 pl medu
- 2 po kokosového oleje
- 1 čl prášku do pečiva
Postup na krekry je o dost jednodušší, než se zdá. Všechny ingredience smícháte dohromady a máte hotovo! Jen vzniklé těsto dáte na plech vyložený pečícím papírem, přikryjete druhým pečícím papírem a rozválíte. Nožem nakrájíte na vámi zvolený tvar, trochu oddělíte od sebe a dáte péct do trouby 20-25 minut na 180 stupňů.
Dobrou chuť!
30. 08. 2021