Úvod / Magazín

Cuketové chipsy

Opět tady máme recept z kategorie - mlsáme zdravě. Vyzkoušejte čerstvé křupavé chipsy z mladých cuket. Mňamka, která hravě strčí do kapsy kdejaké nezdravé slanosti :)

Ingredience receptu:

Postup

Cuketu omyjeme a i se slupkou nastrouháme (nakrájíme) na tenounké plátky, které na dvou místech nařízneme.

Máme dvě možnosti, jak je připravit.

První možnost je zdravější - upečeme je v troubě. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme při 200 °C asi 20 min.

Druhá možnost je pak chutnější - usmažíme je v oleji.

Po upečení či usmažení je posolíme, popepříme, přidáme koření dle chuti a zasypeme konopnými semínky. Ty cuketovým chipsům dodají oříškovou chuť.

(Kateřina Kadlecová)

13. 07. 2017

Další články

Když granola není müsli a müsli není granolou

Milovníci sladkého snídání pozor! Představujeme vypečenou novinku plnou energie, bílkovin…

Největší mýty a omyly: cvičení

Ať už se pravidelně potíte v posilovně pod vahou těžkých činek, navštěvujete skupinové lekce, anebo…

Tuky: důležitá část jídelníčku

V nedávném článku jsme se věnovali bílkovinám a dnes se podíváme na druhého zástupce makroživin…