Úvod / Magazín

Cuketové chipsy

Opět tady máme recept z kategorie - mlsáme zdravě. Vyzkoušejte čerstvé křupavé chipsy z mladých cuket. Mňamka, která hravě strčí do kapsy kdejaké nezdravé slanosti :)

Ingredience receptu:

Postup

Cuketu omyjeme a i se slupkou nastrouháme (nakrájíme) na tenounké plátky, které na dvou místech nařízneme.

Máme dvě možnosti, jak je připravit.

První možnost je zdravější - upečeme je v troubě. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme při 200 °C asi 20 min.

Druhá možnost je pak chutnější - usmažíme je v oleji.

Po upečení či usmažení je posolíme, popepříme, přidáme koření dle chuti a zasypeme konopnými semínky. Ty cuketovým chipsům dodají oříškovou chuť.

(Kateřina Kadlecová)

13. 07. 2017

Další články

Čočkovo-batátový guláš

Potřebujeme 150 g zelené čočky 500 g batatů 150 g baby špenátu 1 cibule (nadrobno…

Banánové placky z vloček (VEGAN)

Další tip na rychlou dobrotu. Banánové placky z vloček skvělé ke snídani nebo jako zdravá dopolední…

Veganský velikonoční beránek

Pečete na svátky jara velikonočního beránka? Vyzkoušejte zdravou verzi bez vajec a s přídavkem…