Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou
Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát připravili rychlý recept na veganskou směs cizrny, tofu a cukety. Určitě si tuto pochoutku zamilujete stejně jako my :)
Na recept budete potřebovat
- 1 bílou cibuli
- 1 feferonku
- 500 g cukety
- 300 g uvařené cizrny
- 2 balení tofu (marinované/ bílé/ uzené)
- 300 g sójové smetany
- 1 pl sójové omáčky
- 1 pl indického kari
- hrst čerstvého koriandru
- pepř a sůl dle chuti
- jasmínovou rýži
Postup:
Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a feferonku nakrájíme na menší kousky, cuketu nastrouháme, tofu nakrájíme na kostičky.
Ná trošce řepkového oleje osmahneme cibulku. Následně přidáme tofu, sójovou omáčku a restujeme. Okořeníme pepřem a vyčkáme, až se tofu zatáhne.
Poté přidáme cuketu, feferonku, cizrnu a restujeme další 3 minutky. Cuketa nám pustí trošku vody tak počkáme, až se vyvaří.
Nakonec přidáme smetanu, indické kari a pořádně zamícháme. Povaříme další 3 minutky.
Servírujeme s rýží a čerstvými lístky koriandru.
Dobrou chuť!
04. 10. 2021