Úvod / Magazín

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát připravili rychlý recept na veganskou směs cizrny, tofu a cukety. Určitě si tuto pochoutku zamilujete stejně jako my :)

Na recept budete potřebovat

  • 1 bílou cibuli
  • 1 feferonku
  • 500 g cukety 
  • 300 g uvařené cizrny
  • 2 balení tofu (marinované/ bílé/ uzené)
  • 300 g sójové smetany
  • 1 pl sójové omáčky
  • 1 pl indického kari
  • hrst čerstvého koriandru
  • pepř a sůl dle chuti
  • jasmínovou rýži
 

Postup:

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a feferonku nakrájíme na menší kousky, cuketu nastrouháme, tofu nakrájíme na kostičky. 

Ná trošce řepkového oleje osmahneme cibulku. Následně přidáme tofu, sójovou omáčku a restujeme. Okořeníme pepřem a vyčkáme, až se tofu zatáhne. 

Poté přidáme cuketu, feferonku, cizrnu a restujeme další 3 minutky. Cuketa nám pustí trošku vody tak počkáme, až se vyvaří. 

Nakonec přidáme smetanu, indické kari a pořádně zamícháme. Povaříme další 3 minutky. 

Servírujeme s rýží a čerstvými lístky koriandru.

Dobrou chuť!

 

04. 10. 2021

Další články

Bílkovina - nedílná část našeho jídelníčku

Proč je bílkovina (protein) tak důležitá pro naše tělo, kolik jí vlastně potřebujeme a ve kterých…

Den bez palmového oleje

1. únor - Den bez palmového oleje. Ale proč je palmový olej tolik odsuzovaný a proč stoupá jeho…

Rychlé svačinky, které si zamilujete

Představujeme vám ten nejlahodnější výběr rychlých a zároveň zdravých pomazánek, které jsou plné…