Úvod / Magazín

Banánovo-datlový chlebíček

Vydatný chlebíček, který Vám dodá energii. Je plný superpotravin a samozřejmě bez mouky! 

Ingredience:

Postup

Špaldové vločky spolu s práškem na pečení rozmixujeme na mouku a přendáme do mísy. Přidáme datlový sirup, kokosový olej, chia semínka a acai s camu camu práškem.

Datle můžeme také rozmixovat, nebo je jenom nakrájet na malé kousky a přidat k suché směsi.

Banány rozmixujeme spolu s mlékem a přimícháme k ostatním ingrediencím.

Vzniklou směs přelijeme do formy na biskupský chlebíček (nebo jakékoli menší zapékací mísy) vyložené pečícím papírem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

(Kateřina Kadlecová)

08. 02. 2018

Další články

Camu Camu – nejsilnější přírodní vitamin C

Už jste se setkali s, ve světě vysoce ceněným ovocem, camu camu? V tomto malém nenápadném ovoci je…

Sušené plody - jistota v zimním období

Popularita sušených plodů se v posledních letech šplhá tak vysoko, že už může zdatně konkurovat…

Sacharidy - základní zdroj energie

V našem magazínu už jsme se věnovali bílkovinám i tukům, proto bych se dnes chtěla zaměřit na…