Úvod / Magazín

Vločky jako nejlepší zdroj energie

Ovesné, špaldové a quinoa vločky jsou v naší nabídce spíše jako povinnost :).

Milujeme je v našich Zdravých snídaních se superpotravinami, anebo si je připravujeme samostatně dle své fantazie – s čertvým ovocem, kokosovými chipsy, acai, rostlinným mlékem nebo jogurtem.

A proč tohle všechno? Kromě toho, že výborně chutnají, mají i spoustu výživových předností.

Quinoa vločky

Quinoa vločky se chuťově přizpůsobí ostatním ingrediencím. Quinoa je nutriční bomba. Obohatí váš jídelníček při redukční dietě i pokud jste vegetariáni nebo vegani. Navíc je vhodná i pro lidí s celiakií.

Má vysoký obsah bílkovin, obsahuje řadu vitamínů a ještě navíc je významným zdrojem minerálů jako vápník, železo, draslík, zinek a hořčík. Díky vysokému procentu vlákniny je lehce stravitelná. Obsahuje také široké spektrum živin, jako je thiamin, riboflavin, kyselina listová, beta-karoten a vitamín C. Možná právě proto je také často označována jako superpotravina.

Špaldové vločky

Špaldové vločky – špalda je lehce stravitelná, stimuluje imunitní systém a je bohatá na minerály a vitamíny. Z vitamínu hlavně vitamín B17, ten je vysoce ceněn pro svou antioxidační vlastnost a má protirakovinné působení. Další výživově zajímavé látky ve špaldě jsou vitamín B1, B3, mangan, draslík, vápník, železo, fosfor, bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, vláknina a další. Špaldové vločky obsahují lepek.

Ovesné vločky

Ovesné vločky mají spoustu pozitivních vlastností a mohou vám pomoci jak se zkvalitněním vaší stravy, tak i s tvarováním vaší vysněné postavy. V tomto vynikajícím zdroji energie se totiž skrývá 66 % sacharidů, 16 % bílkovin, 7 % tuku a také 12 - 14 % vlákniny. Zároveň představují zdroj vitaminů i minerálů, kyseliny listové.

Vločky disponují vysokým obsahem železa, který je takřka stejně vysoký jako u masa. Chutný pokrm z ovesných vloček vám také dodá spoustu důležitých minerálních látek - najdete v nich vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan.

Ovesné vločky pomáhají při střevních a žaludečních obtížích, poruchách trávení, posilují imunitní systém, tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy. Pozitivních účinků je opravdu celá řada.

(Lucie Štiková)

07. 07. 2020

Další články

Řepové kroupoto

Potřebujeme:  300g krup 450g předvařené červené řepy 1 velká bílá cibule (nadrobno…

Semínková pomazánka z avokáda

Překvapte návštěvu neobvyklou pomazánkou! Na žitném chlebu vynikne svou barvou a milovníci avokáda…

Grilované zeleninové špízy

Potřebujeme: 1 lilek 1 cuketa 1 česnek 2 šalotky 1 velká červená paprika Marináda: 2…