NUTTY TŘTINOVÝ CUKR 500 G
Třtinový cukr se získává krystalizací z cukrové třtiny. Na rozdíl od klasického bílého řepného cukru neprochází procesem chemické rafinace a bělení a neobsahuje tak zbytkové chemikálie (siřičitany, methylacetát). Naopak v třtinovém cukru zůstávají zachovány minerály, stopové prvky, vitamíny, enzymy a vláknina. Barva třtinového cukru se může pohybovat na škále od zlatavé až po tmavě hnědou (odstín je úměrný obsahu melasy), přičemž nejtmavší cukry obsahují nejvíce vápníku, hořčíku, železa a vitamínů skupiny B.
Tipy a recepty na použití BIO třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu, pokud ji potřebujete osladit, můžete použít třtinový cukr
- nápoje - čaj nebo smoothie, třtinový cukr je výborným sladidlem u obou
Složení : Třtinový cukr tmavý 100 %
Skladování: Při relativní vlhkosti do 70 % a teplotě do 25 °C.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal
Nutriční hodnoty NUTTY TŘTINOVÝ CUKR 500 G
Nutriční hodnoty | ve 100g | v 1 dávce |
Energetická hodnota | 1683 kJ / 402,60 kcal | |
Tuky | 0 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | |
Sacharidy | 99,90 g | |
z toho cukry | 99,80 g | |
Bílkoviny | 0 g | |
Sůl | 0 g |
Vlastnosti produktu NUTTY TŘTINOVÝ CUKR 500 G
Hmotnost | 500 g |
Obsah balení | 500 g |
Země původu | Mauricius |
Značka | NUTTY |
Složení | 100% třtinový cukr |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu |