Úvod / Magazín

Čočkovo-batátový guláš

Bujónka Bujónka Počet přečtení 565×

Potřebujeme

  • 150 g zelené čočky
  • 500 g batatů
  • 150 g baby špenátu
  • 1 cibule (nadrobno nakrájená)
  • 1 čl. česnekový prášek
  • 1 čl. cibulová prášek
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 - 2 čl. kurkumy
  • 1 PL nastrouhaného zázvoru
  • 4 stroužky česneku (protlačeno)
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka chilli
  • 500 ml zeleninového vývaru (Bujónka česnekovo-dýňová)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • olivový olej

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej a orestujeme na mírném nadrobno nakrájenou cibulku, asi 5 minut. Potom přidáme všechny koření, zázvor, česnek a restujeme asi 2 minutky.
  2. Potom přidáme čočku, na kostičky nakrájené bataty a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku chilli. Následně zalijeme vývarem z bujónky a promícháme. Zakryjeme a přivedeme k varu.
  3. Potom snížíme na mírný oheň a vaříme dokud bataty a čočka nezměknou.
  4. Před dovařením přidáme kokosové mléko, baby špenát, promícháme a vaříme ještě cca 5 minut, případně dle potřeby.
  5. Dochutíme solí, pepřem.
  6. Podáváme s rýží, čerstvými bylinkami, citrónem či limetou.

02. 06. 2024

Další články

Největší mýty a omyly: doplňky stravy a superpotraviny

Doplňky stravy   Suplementy, které jsou k dostání už nejen ve speciálních fitness obchodech, ale…

Videorecept: Camu camu cake

V životě mám ráda nové věci a hlavně výzvy. Pečení mě moc baví, ale co se týče nepečení a hlavně…

Cizrnový vegan burgr

CIZRNOVÝ VEGAN BURGER - 4 porce S tímhle návštěvu určitě ohromíte ! Nejlepší cizrnový burger, jaký…