Úvod / Magazín
Čočkovo-batátový guláš
Potřebujeme
- 150 g zelené čočky
- 500 g batatů
- 150 g baby špenátu
- 1 cibule (nadrobno nakrájená)
- 1 čl. česnekový prášek
- 1 čl. cibulová prášek
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 - 2 čl. kurkumy
- 1 PL nastrouhaného zázvoru
- 4 stroužky česneku (protlačeno)
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka chilli
- 500 ml zeleninového vývaru (Bujónka česnekovo-dýňová)
- 1 plechovka kokosového mléka
- olivový olej
Postup
- Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej a orestujeme na mírném nadrobno nakrájenou cibulku, asi 5 minut. Potom přidáme všechny koření, zázvor, česnek a restujeme asi 2 minutky.
- Potom přidáme čočku, na kostičky nakrájené bataty a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku chilli. Následně zalijeme vývarem z bujónky a promícháme. Zakryjeme a přivedeme k varu.
- Potom snížíme na mírný oheň a vaříme dokud bataty a čočka nezměknou.
- Před dovařením přidáme kokosové mléko, baby špenát, promícháme a vaříme ještě cca 5 minut, případně dle potřeby.
- Dochutíme solí, pepřem.
- Podáváme s rýží, čerstvými bylinkami, citrónem či limetou.
02. 06. 2024