Dýňové dortíčky (VEGAN)
Čeho je všude kolem plno? Ano, dozrály nám dýně. A pokud hledáte neobvyklý recept na dýňové dortíčky, pak jste na správném místě.
Ingredience receptu:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku moruší
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/4 hrnku konopných semínek
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce acai prášku
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 2 hrnky dýňového pyré
- 4 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce agáve sirupu
- lískové ořechy
- domácí marmeláda
Postup
V míse smícháme mouku, moruše, semínka, kakaový a acai prášek, skořici a sůl.
V jiné míse smícháme dýňové pyré s kokosovým olejem a agáve sirupem.
Následně obě směsi spojíme, čímž nám vznikne nelepivé těsto.
Na pomoučené podložce těsto rozválíme (tloušťka asi půl centimetru) a vykrajujeme kolečka (například pomocí hrníčku).
Ty pečeme v troubě při 180 °C asi 10-15 minut.
Po vytažený z trouby do poloviny ještě horkých koleček zaboříme lískový oříšek a následně necháme vychladnout.
Nakonec dortíčky slepíme marmeládou a polijeme vysokoprocentní čokoládou.
Dobrou chuť! :)
(Kateřina Kadlecová)
07. 09. 2017