Úvod / Magazín

Čokoládový koláč s dýní

Dnes jsme si pro Vás připravili vynikající podzimní - zimní recept. Zastánci zdravého mlsání a pečení zbystřete! Opravdový požitek a žádné výčitky! :-)

Dýňovo - čokoládový koláč

Suroviny:

  • 250g dýňového pyré
  • lněné vajíčko (6 polévkových lžic mletých lněných semínek + 16 polévkových lžic vody)
  • 80-100 ml javorového sirupu
  • 60g rostlinného jogurtu
  • 150ml rostlinného mléka (mandlové, sójové)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 220g špaldové mouky
  • 2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky skořice
  • 50g nadrcených vlašských ořechů
  • 20g čokoládového vegan proteinu Superprotein 2.0

na ozdobu:

  • 50g kešu másla
  • kostička vysokoprocentní čokolády
  • drcené nepražené kakaové boby
  • hrst nasekaných oříšků

koláč5

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • Dýňové pyré smícháme s lněným vajíčkem, mlékem, jogurtem, vanilkovým extraktem a javorovým sirupem a metličkou důkladně promícháme.
  • V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (kromě ořechů), opatrně je přimícháme k tekuté směsi a dle potřeby naředíme mlékem. Jakmile má těsto ideální konzistenci (ani ne moc řídké, ani ne moc husté), přimícháme k němu nadrcené ořechy.
  • Těsto přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 35-40 minut.

Hotový koláč necháme alespoň 20 minut chladnout, poté nakrájíme a přelijeme kešu máslem smíchaným s rozpuštěnou čokoládou. Na závěr posypeme drcenými kakaovými boby a oříšky a podáváme.

Mňam!

24. 10. 2018

Další články

Bazalkové krekry (VEGAN, RAW)

Pokud máte rádi slané mlsání, ale nechcete se cpát nezdravými brambůrkami, pak je pro Vás tento…

Vitality green mix sušenky

Jste závislí na sladkém? Vyzkoušejte "zelené" mlsání v podobě sušenek s Vitality green mixem a…

Semínková pomazánka z avokáda

Překvapte návštěvu neobvyklou pomazánkou! Na žitném chlebu vynikne svou barvou a milovníci avokáda…