Čokoládový koláč s dýní
Dnes jsme si pro Vás připravili vynikající podzimní - zimní recept. Zastánci zdravého mlsání a pečení zbystřete! Opravdový požitek a žádné výčitky! :-)
Dýňovo - čokoládový koláč
Suroviny:
- 250g dýňového pyré
- lněné vajíčko (6 polévkových lžic mletých lněných semínek + 16 polévkových lžic vody)
- 80-100 ml javorového sirupu
- 60g rostlinného jogurtu
- 150ml rostlinného mléka (mandlové, sójové)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220g špaldové mouky
- 2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
- 50g nadrcených vlašských ořechů
- 20g čokoládového vegan proteinu Superprotein 2.0
na ozdobu:
- 50g kešu másla
- kostička vysokoprocentní čokolády
- drcené nepražené kakaové boby
- hrst nasekaných oříšků
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Dýňové pyré smícháme s lněným vajíčkem, mlékem, jogurtem, vanilkovým extraktem a javorovým sirupem a metličkou důkladně promícháme.
- V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (kromě ořechů), opatrně je přimícháme k tekuté směsi a dle potřeby naředíme mlékem. Jakmile má těsto ideální konzistenci (ani ne moc řídké, ani ne moc husté), přimícháme k němu nadrcené ořechy.
- Těsto přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 35-40 minut.
Hotový koláč necháme alespoň 20 minut chladnout, poté nakrájíme a přelijeme kešu máslem smíchaným s rozpuštěnou čokoládou. Na závěr posypeme drcenými kakaovými boby a oříšky a podáváme.
Mňam!
24. 10. 2018