Úvod / Magazín

Čokoládový koláč s dýní

Dnes jsme si pro Vás připravili vynikající podzimní - zimní recept. Zastánci zdravého mlsání a pečení zbystřete! Opravdový požitek a žádné výčitky! :-)

Dýňovo - čokoládový koláč

Suroviny:

  • 250g dýňového pyré
  • lněné vajíčko (6 polévkových lžic mletých lněných semínek + 16 polévkových lžic vody)
  • 80-100 ml javorového sirupu
  • 60g rostlinného jogurtu
  • 150ml rostlinného mléka (mandlové, sójové)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 220g špaldové mouky
  • 2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky skořice
  • 50g nadrcených vlašských ořechů
  • 20g čokoládového vegan proteinu Superprotein 2.0

na ozdobu:

  • 50g kešu másla
  • kostička vysokoprocentní čokolády
  • drcené nepražené kakaové boby
  • hrst nasekaných oříšků

koláč5

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • Dýňové pyré smícháme s lněným vajíčkem, mlékem, jogurtem, vanilkovým extraktem a javorovým sirupem a metličkou důkladně promícháme.
  • V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (kromě ořechů), opatrně je přimícháme k tekuté směsi a dle potřeby naředíme mlékem. Jakmile má těsto ideální konzistenci (ani ne moc řídké, ani ne moc husté), přimícháme k němu nadrcené ořechy.
  • Těsto přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 35-40 minut.

Hotový koláč necháme alespoň 20 minut chladnout, poté nakrájíme a přelijeme kešu máslem smíchaným s rozpuštěnou čokoládou. Na závěr posypeme drcenými kakaovými boby a oříšky a podáváme.

Mňam!

24. 10. 2018

Další články

Raw lískové kuličky

Krásně sladké kuličky jen díky datlím v křupavé raw čokoládě s kousky lískových ořechů. Další z…

Bazalkové krekry (VEGAN, RAW)

Pokud máte rádi slané mlsání, ale nechcete se cpát nezdravými brambůrkami, pak je pro Vás tento…

Zachovejte co nejvíce živin i při tepelné úpravě. Omezte gril a více vařte

Každý den si vaříme a chystáme jídlo. Zcela automaticky. Napadlo vás ale někdy, že každou úpravou…