Hlívová omáčka
Sezóna hub je v plném proudu, a tak si pojďte vyzkoušet tuhle skvělou hlívovou omáčku. Recept si zamilujete stejně jako my.
Na 2 porce budete pořebovat
- 2 pl řepkového oleje
- 1 cibule
- ½ čl mletého kmínu
- 500 g čerstvé hlívy ústřičné
- 2 pl houbové Bujónky
- 200 ml vody
- 100 ml rostlinné smetany
- 1 čl kukuřičného škrobu
- citrónová šťáva z ½ citrónu
- ½ čl soli
- 200 g těstovin
K servírování doporučujeme: tofu a konopná semínka
Postup
Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když začne zlátnou přidáme hlívu a smažíme než zmenší svůj objem. Přidáme mletý kmín, houbovou Bujónku a zalijeme vodou. Povaříme 10 minut.
Poté vlijeme rostlinnou smetanu a pokud máte raději omáčky hustější můžete v malém množství vody rozmíchat 1 čl kukuřičného škrobu, která nám omáčku hezky zahustí.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí dle chuti. Promícháme s těstovinami. Můžeme servírovat s opečeným tofu a konopnými semínky.
VIDEOPOSTUP ZDE: Balíčekzdraví.cz (@balicekzdravi.cz) • Fotky a videa na Instagramu
Použité suroviny
19. 09. 2023