Úvod / Magazín

Jahodový nákyp s chia semínky (VEGAN)

Pro někoho noční můra, pro jiného nepředstavitelná mňamka. Vyzkoušejte náš vylepšený vegan recept s chia semínky a udělejte si obrázek sami :)

Ingrediencereceptu:

  • 2 pytlíky rýže
  • 750 ml sójového mléka
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce skořice
  • kompotované nebo čerstvé jahody
  • 1 lžíce acai prášku
  • kokosový olej a strouhanka

Postup

Rýži uvaříme ve vodě dle návodu (je lepší, pokud ji neuvaříme úplně do měkka - vypneme o chvilku dříve).

Následně nalijeme do kastrolku sójové mléko, do kterého rýži vysypeme.

Vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Odstavíme z plotny a vmícháme javorový sirup spolu s chia semínky. Poté se vrhneme na krájení jahod.

Zapékací mísu vytřeme kokosovým olejem a vysypeme strouhankou.

Navrstvíme polovinu rýžové kaše, na kterou naskládáme jahody a posypeme skořicí. Přelijeme zbytek kaše a opět naskládáme jahody a můžeme posypat chia semínky.

Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do zlatova (asi 40 min).

Po upečení posypeme acai práškem a můžeme baštit :)

(Kateřina Kadlecová)

08. 06. 2017

Další články

Cvičení: odměna pro mysl, ne trest pro tělo!

Nejčastější výmluva, proč někdo necvičí, bývá to, že nemá čas. Upřímně si ale myslím, že neexistuje…

Zdravé marokánky (VEGAN)

Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Už víte, co budete letos péct? Vyzkoušejte tyhle marokánky!…

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát…