Jahodový nákyp s chia semínky (VEGAN)
Pro někoho noční můra, pro jiného nepředstavitelná mňamka. Vyzkoušejte náš vylepšený vegan recept s chia semínky a udělejte si obrázek sami :)
Ingrediencereceptu:
- 2 pytlíky rýže
- 750 ml sójového mléka
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžíce skořice
- kompotované nebo čerstvé jahody
- 1 lžíce acai prášku
- kokosový olej a strouhanka
Postup
Rýži uvaříme ve vodě dle návodu (je lepší, pokud ji neuvaříme úplně do měkka - vypneme o chvilku dříve).
Následně nalijeme do kastrolku sójové mléko, do kterého rýži vysypeme.
Vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Odstavíme z plotny a vmícháme javorový sirup spolu s chia semínky. Poté se vrhneme na krájení jahod.
Zapékací mísu vytřeme kokosovým olejem a vysypeme strouhankou.
Navrstvíme polovinu rýžové kaše, na kterou naskládáme jahody a posypeme skořicí. Přelijeme zbytek kaše a opět naskládáme jahody a můžeme posypat chia semínky.
Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do zlatova (asi 40 min).
Po upečení posypeme acai práškem a můžeme baštit :)
(Kateřina Kadlecová)
08. 06. 2017