Úvod / Magazín

Mrkvové muffiny (VEGAN)

Mrkev v moučníku? A proč ne? Tyto podzimní muffinky se skvěle hodí k horkému čaji nejen v tomto chladném období.

Ingredience receptu:

  • 200 g hladké mouky
  • 170 g mrkve
  • 1 banán
  • 80 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce konopných semínek
  • 1 lžíce maca prášku
  • 130 ml rostlinného leje
  • 1 velká lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup

Mrkev nastrouháme na hrubo, přidáme rozmačkaný banán, rozmixované vlašké ořechy, konopná semínka, maca prášek a agávový sirup a pořádně zamícháme.

Přisypeme mouku a kypřící prášek a opravdu důkladně promícháme.

Vznikne nám docela husté těsto, které nandáme do košíčků (můžeme do plna).

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut.

(Kateřina Kadlecová)

28. 09. 2017

Další články

Bazalkové pesto s konopnými semínky

Je dobré mít bazalkové pesto vždy po ruce. Využít se dá mnoha způsoby ať už k těstovinám…

Spirulina – co o ní možná nevíte

Že je spirulina ideálním doplňkem stravy pro každého, kdo si chce upevnit své zdraví, už asi…

Bazalkové krekry (VEGAN, RAW)

Pokud máte rádi slané mlsání, ale nechcete se cpát nezdravými brambůrkami, pak je pro Vás tento…