Raw lněné krekry
Vynikající slané mlsání, se kterým zapomenete na existenci brambůrek. A nejenom to! S čerstvou zeleninou či Vaším oblíbeným dipem se hodí také jako zdravá svačinka.
Ingredience receptu:
- 1 šálek lněných semínek
- 1/4 šálku chia semínek
- 1/4 šálku sezamových semínek
- 1,5 šálku vody
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 1,5 lžičky mořské soli
- 1,5 lžičky směsi koření - bazalka, oregano, majoránka...
Postup
Všechny tři druhy semínek nasypeme do mísy a zalijeme vodou.
Nejprve bude směs řídká, ale po chvilce začnou semínka vtahovat vodu, čímž směs zhoustne.
Mícháme, dokud nebude veškerá voda vsáklá.
Následně přidáme zbytek surovin a pořádně promícháme. (Nebojte se ochutnat a popřípadě přidat více bylinek či dosolit.)
V tuto chvíli stačí směs přesunout do sušičky, vrstva do cca půl centimetru, a sušit přibližně 7 hodin.
Posledním krokem je lámání, žádné krájení raw lněných krekrů do pravidelných tvarů. A věřte, že tento poslední krok Vás bude bavit nejvíc :) Zkuste neochutnat!
Tip:
Pokud nemáte sušící vložky pro tekuté suroviny, stačí použít běžný pečící papír. Ovšem pozor! Je potřeba ho potřít kokosovým či olivovým olejem.
(Kateřina Kadlecová)
28. 02. 2017