Úvod / Magazín

Müsli tyčinky se superfoods

Tyto müsli tyčinky si zamiluje celá Vaše rodina! Jsou bez cukru a másla, a právě o to zdravější.

Ingredience receptu

Postup

Nasekané mandle společně s vločkami pečeme na 180 °C asi 10 min, než nám vločky začnou vonět a hnědnout. Je lepší, když si formu vyložíme pečícím papírem.

Mezitím si oloupeme a nakrájíme jablko, které s trochou vody rozvaříme – vznikne nám husté pyré.

Následně rozmačkáme banán, ke kterému přimícháme pyré, skořici, konopná semínka, camu camu prášek, sušené plody a opražené vločky s mandlemi.

Směs přendáme do formy a mírně udusáme. Pečeme na 180 °C asi 25-30 min.

Müsli krájíme až po vychladnutí. Kdo má rád křupavější Müsli tyčinky, může je ještě na chvíli při snížené teplotě v troubě dosušit.

Mňam!

(Kateřina Kadlecová)

10. 10. 2016

Další články

Veganské proteiny: univerzální pomocník v boji za zdravějším já

Doba, kdy byly proteinové nápoje pro mnoho lidí synonymem steroidů pro kulturisty, už je naštěstí…

Jarní závitky

Také milujete tento vietnamský recept? Jarní závitky jsou plné čerstvé zeleniny nabité vitamíny…

Nedostatek železa vás nemusí trápit. Stačí vyvážený jídelníček a správné potraviny

V dnešním článku bych se ráda věnovala tématu, které je na veganské stravě často diskutované, a tím…