Úvod / Magazín

RISOTTO s pečenými paprikami

Potřebujeme:

(4 porce)

4 papriky

4 cibule

2 pl oleje

250 g rýže Arborio

2 pl Bujónky orient

0,8 l vody

0,2 l bílého vína

1 čl soli

 

K servírování:

pečená paprika, ořechy, opečený tempeh, semínka

 

Postup:

Papriky a cibuli očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Promícháme s olejem a pečeme cca 30 minut na 180 °C . Poté je společně umixujeme na pyré.

Na oleji osmahneme krátce rýži. Podlijeme bílým vínem, poté přidáme Bujónkou a postupně podléváme vodou. Mícháme a vždy, když se začne rýže lepit na dno pánve, opět přilijeme vodu.

Po 20 minutách přidáme paprikové pyré, dál podléváme a vaříme dalších 10-15 minut, aby byla rýže uvařená, ideálně na skus. Servírovat můžeme s opečeným tempehem, kousky pekanových ořechů, semínky a čerstvou bylinkou.

 

08. 10. 2024

Další články

Žitná kaše

Ovesnou kaši určitě všichni znáte. Ale co takhle obměnit základní surovinu a přidat pár…

Chybí vám bílkoviny? Poradíme vám, jak to poznáte a čím je doplníte

Jak poznáte, že máte málo bílkovin? Třeba tím, že nehubnete, i když málo jíte. Mezi nejrozšířenější…

Naše Biokosmetika I.

Už jste určitě viděli řadu novinek z oblasti bio kosmetiky, která rozšířila nabídku v našem…