Fazolové koule s houbovou omáčkou
Máme pro Vás senzační recept, který si zamilujete. Recept je rychlý, jen je potřeba myslet na přípravu. Je totiž nutné si fazole den předem napočit ve studené vodě. Že se Vám sbíhají chutě jen při pohledu na fotku? Nám teda rozhodně ano, tak jdeme na to, abychom si mohli tento super oběd nebo večeři také vychutnat.
Na 4 porce budete potřebovat
Fazolové koule
- 150 g fazolí ledvina (suchý stav)
- 200 g hnědých žampiónů
- ½ pórku
- 100 g vlašských ořechů
- 2 pl hořčice
- 2 pl tamari
- 60 g kukuřičné strouhanky
- mouka na obalení, olej na smažení
Na omáčku
- 2 pl houbové bujonky
- 2 pl kešu másla
- 1 pl kukuřičného škrobu
- 250 ml vody
Na bramborovou kaši
- 1 kg brambor
- rostlinné mléko - nejlépe sójové
- sůl
Chřest
- 1 svazek chřestu
- 1 čl kokosového oleje na smažení
- sůl
POSTUP:
Den předem si namočíme fazole, druhý den je uvaříme do měkka.
Na oleji si osmahneme nakrájený pórek a žampióny. Vlašské ořechy si umeleme na mouku. Uvařené fazole, směs pórku a žampiónů, vlašské ořechy a kukuřičnou strouhanku společně rozmixujeme najemno. Tvarujeme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme na pánvičce.
Mezitím si uvaříme brambory v osolené vodě. Poté je rozmačkáme společně s rostlinným mlékem, případně dosolíme dle chuti.
Omáčku si vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme v hrnci a krátce povaříme.
Pokud si k tomu budete chtít připravit i chřest, stačí ho 5 minut povařit ve slané vodě. Poté zprudka zchladit ve studené a krátce osmahnout na pánvičce s kokosovým olejem.
Servírovat můžeme s opečenými žampióny a čerstvými bylinkami.
27. 04. 2020