Rychlé svačinky, které si zamilujete
Představujeme vám ten nejlahodnější výběr rychlých a zároveň zdravých pomazánek, které jsou plné poctivé chuti, pestrých barev a prospěšných vitamínů. Náš výběr jsme doplnili také o pár tipů na servírování, které mohou být skvělou inspirací pro pohoštění na rodinné oslavy, setkání s přáteli nebo oblíbené víkendové brunche.
Pojďte společně s námi nahlédnout pod víčko našich Bujónek, které i z obyčejné pomazánky vykouzlí potěšení pro oči a se špetkou lásky rozmazlí vaše chuťové pohárky.
Pomazánky od MasterChefa
1) Vajíčková pomazánka
Budeme potřebovat
- 2 vejce
- 1/2 cibule
- 150g Lučiny
- 1PL majonézy
- 1-2 stroužky česneku
- 1ČL zeleninové Bujonky
2) Dýňovo - cizrnová s kari
Budeme potřebovat:
- 3/4 konzervy cizrny
- 1/2 cibule
- 3PL olivového oleje
- 3PL vody
- 1/2 ČL římského kmínu
- 1/2 ČL kari
- 1PL citronové šťávy
- chilli paprička
- koriandr dle chuti na ozdobu
- 1ČL dýňové Bujónky
3) Smetanovo-řepová
- Budeme potřebovat
- 1 ks uvařené řepy
- 100g Lučiny
- 50g kozího sýru
- 1 PL smetany
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL řepové Bujónky
Postup
Všechny suroviny vložíme do mixéru/robota a důkladně rozmixujeme. Čím déle mixujeme, tím se stává pomazánka nadýchanější.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková
Česneková pomazánka VEGAN
Budeme potřebovat:
- 5 stroužků česneku
- 1 balení klasického bílého tofu
- 1 PL česnekové bujónky
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 čl. česnekového a cibulového prášku (můžete vynechat)
- Kvalitní pepř
- Sůl
- Špetka chilli
- Petrželová nať nebo jiné bylinky
Postup
Do mixéru přidáme všechny ingredience a mixujeme dokud směs není hladká a jemná. V případě potřeby můžete ještě dochutit, případně přidat olivový olej. Servírujeme s čerstvým pečivem, kořením a bylinkami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Croissant plněný grilovanou zeleninou
Budeme potřebovat:
Zelenina
- 1 ks cukety (případně lilku)
- 2 – 3 ks rajčat
- 2 ks kukuřice
Marináda
- 4 PL Bujónky s medvědím česnekem
- 4 PL olivového oleje
- 2 PL balzamikového octa
- 3 PL dijonské hořčice
- 2 PL javorového sirupu
- 1 čl. tymiánu
- 1 stroužek česneku
- mořská sůl
- Kvalitní pepř
Servírování
- croissanty (můžete použít i jiné pečivo, například bagety)
- majonéza / vegan majonéza (k servírování)
- salát (podle potřeby, k servírování)
- hrst baby špenátu (dle potřeby, k servírování)
Postup
Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájíme na tlustší pásy, rajčata a kukuřici na tlustší kolečka. Připravíme marinádu. Ve větší misce smícháme Bujónku, olivový olej, hořčici, ocet, javorový sirup, koření, česnek. Marinádu důkladně promícháme. Do marinády vložíme cuketu, kukuřici a rajčata. Necháme stát v marinádě cca 20 minut. Potom zeleninu poklademe na grilovací tác a opékáme na grilu/ nebo zeleninu opečeme na dobře rozpálené pánvi. Croissanty rozřízneme, přidáme salát, baby špenát a grilovanou zeleninu, kukuřici můžeme podávat stranou, nemusí být v pečivu. Croissant si můžete potřít také majonézou.
15. 09. 2023