Úvod / Magazín

Rychlé svačinky, které si zamilujete

Představujeme vám ten nejlahodnější výběr rychlých a zároveň zdravých pomazánek, které jsou plné poctivé chuti, pestrých barev a prospěšných vitamínů. Náš výběr jsme doplnili také o pár tipů na servírování, které mohou být skvělou inspirací pro pohoštění na rodinné oslavy, setkání s přáteli nebo oblíbené víkendové brunche.

Pojďte společně s námi nahlédnout pod víčko našich Bujónek, které i z obyčejné pomazánky vykouzlí potěšení pro oči a se špetkou lásky rozmazlí vaše chuťové pohárky.

Pomazánky od MasterChefa

1) Vajíčková pomazánka

Budeme potřebovat

2) Dýňovo - cizrnová s kari

Budeme potřebovat:

  • 3/4 konzervy cizrny
  • 1/2 cibule
  • 3PL olivového oleje
  • 3PL vody
  • 1/2 ČL římského kmínu
  • 1/2 ČL kari
  • 1PL citronové šťávy
  • chilli paprička
  • koriandr dle chuti na ozdobu
  • 1ČL dýňové Bujónky

3) Smetanovo-řepová

  • Budeme potřebovat
  • 1 ks uvařené řepy
  • 100g Lučiny
  • 50g kozího sýru
  • 1 PL smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ČL řepové Bujónky

Postup

Všechny suroviny vložíme do mixéru/robota a důkladně rozmixujeme. Čím déle mixujeme, tím se stává pomazánka nadýchanější.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková

 Variace pomazánek

Česneková pomazánka VEGAN

Budeme potřebovat:

  • 5 stroužků česneku
  • 1 balení klasického bílého tofu
  • 1 PL česnekové bujónky
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1 čl. česnekového a cibulového prášku (můžete vynechat)
  • Kvalitní pepř
  • Sůl
  • Špetka chilli
  • Petrželová nať nebo jiné bylinky

Postup

Do mixéru přidáme všechny ingredience a mixujeme dokud směs není hladká a jemná. V případě potřeby můžete ještě dochutit, případně přidat olivový olej. Servírujeme s čerstvým pečivem, kořením a bylinkami.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes

Česneková pomazánka

 

Croissant plněný grilovanou zeleninou

Budeme potřebovat:

Zelenina

  • 1 ks cukety (případně lilku)
  • 2 – 3 ks rajčat
  • 2 ks kukuřice

Marináda

Servírování

  • croissanty (můžete použít i jiné pečivo, například bagety)
  • majonéza / vegan majonéza (k servírování)
  • salát (podle potřeby, k servírování)
  • hrst baby špenátu (dle potřeby, k servírování)

Postup

Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájíme na tlustší pásy, rajčata a kukuřici na tlustší kolečka. Připravíme marinádu. Ve větší misce smícháme Bujónku, olivový olej, hořčici, ocet, javorový sirup, koření, česnek. Marinádu důkladně promícháme. Do marinády vložíme cuketu, kukuřici a rajčata. Necháme stát v marinádě cca 20 minut. Potom zeleninu poklademe na grilovací tác a opékáme na grilu/ nebo zeleninu opečeme na dobře rozpálené pánvi. Croissanty rozřízneme, přidáme salát, baby špenát a grilovanou zeleninu, kukuřici můžeme podávat stranou, nemusí být v pečivu. Croissant si můžete potřít také majonézou.

Croissant

15. 09. 2023

Další články

Jablečno - švestkový koláč (VEGAN)

Ten, kdo má rád ovocné koláče, si s tímto receptem přijde na své. Jeho sladká vůně Vás naprosto…

Spirulina – co o ní možná nevíte

Že je spirulina ideálním doplňkem stravy pro každého, kdo si chce upevnit své zdraví, už asi…

Krémová brokolicová polévka

Potřebujeme 1 cibule 100g nakrájeného stopkového celeru 100g nakrájené mrkve 1 menší…