Úvod / Magazín

SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ

SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ

Jak si jednoduše připravit valentýnskou mňamku? Stačí vám doslova pár surovin a tak pro vás mám hned dvě varianty.

 

A)

50 g mletých ořechů

3 pl ořechového másla ČokoMARu s malinami

2 pl javorového sirupu

špetku soli

 

B)

50 g sušeného kokosu

3 pl ořechového másla MandLOVE

2 pl javorového sirupu

špetku soli

 

k dokončení: 

rozpuštěná hořká čokoláda

lyo maliny/kokos

 

V misce smícháme mleté ořechy nebo kokos s oříškovým máslem, javorovým sirupem a špetku soli. Důkladně promícháme, aby se vše propojilo.

 

Pomocí vykrajovátka tvoříme jednotlivá srdíčka. Vykrajovátko položíme na podložku s pečicím papírem a hmotu dáme dovnitř a utlačíme, takto pokračujeme než máme obě těsta zpracované. Dáme alespoň na 30 minut do mrazáku, aby se nám s tím lépe pracovalo.

 

Poté můžeme srdíčka namáčet do čokolády a ozdobit rozdromenými lyofilizovanými malinami nebo kokosem.

 

Skladujeme v lednici.

srdickavcoko2

20. 01. 2025

Další články

Chia – jídlo aztéckých válečníků

Věděli jste, že chia semínka nebyla jen součástí stravy u starých Aztéků a Inků, ale sloužila také…

Moruše – pochoutka pro děti i dospělé

Tvarem se velice podobá ostružině. Pokud jste se s moruší bílou ještě nesetkali, okouzlí vás svojí…

Ořechová másla - trend poslední doby

Trend ořechových másel, který se k nám rozšířil ze Spojených států, získává každým dnem větší…