Vegan bowl: večerní rychlovka plná zdraví
V dnešní "rychlovce" jsme si pro Vás připravili extrémně návykový recept. Milovníci oříšků a avokáda budou nadšení. Seitan, který máme v ingrediencích je potřeba ještě péct necelou půlhodinku v troubě, ale mezitím si stačíte připravit ostatní suroviny a uvařit rýži. Tento recept máme rádi, ač se to nezdá, velmi šetří čas. Navíc se dá zařadit jako potréninkové jídlo - plné živin, které po náročném tréninku potřebujeme nutně doplnit. Porce je větší, pro 2 osoby akorát :) Tak jdeme na to!
Proč si recept zamilujete?
- jídlo na stole za 30 minut
- Oříšky jsou plné zdravých tuků - nenasycených mastných kyselin
- Vždy si jej upravíte podle své chuti
- V ingrediencích nechybí avokádo :)
NA RECEPT JSME POUŽILI:
- 100 g seitanu
- 70 g basmati rýže
- 100 g mrkve
- 100 g brokolice
- 50 g zelených fazolek
- 50 g hrášku
- 50 g kukuřice
- 10 ml tamari
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 10 g kešu ořechů
- 10 g arašídů
- 40 g avokáda
- špetka černé soli
POSTUP:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. Nakrájíme si seitan, dáme ho na plech vyložený pečícím papírem a necháme péct cca 25 min.
- Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody, přisypeme kurkumu, promícháme a necháme vařit, dokud se všechna voda neabsorbuje.
- Na pánvi osmahneme brokolici, hrášek, kukuřici & fazolky a přilijeme tamari. Přidáme uvařenou rýži, promícháme a necháme vařit ještě cca 5 min.
- Směs přemístíme do mísy, přidáme grilovaný seitan, rozmačkané avokádo s černou solí, posypeme kešu a arašídy a můžeme podávat!
22. 08. 2019