NUTTY Aglio olio peperoncino 50 g
Italská pikantní směs na různé druhy těstovin, stačí přidat pouze olivový olej.
Vzhled a barva: hrubá směs žlutozelené barvy s viditelnými kousky česneku
Složení: sůl (max. 25%), chilli drcené, česnek plátky, paprika drcená, petrželka drcená
Použití v kuchyni: na všechny druhy těstovin, výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, do zapékaných pokrmů.
TIP OD NÁS:
ŠPAGETY AGLIO OLIO PEPERONCINO
Potřebujeme: špagety, koření aglio olio peperoncino, olivový olej, 100g sušených rajčat, sýr parmazán.
Nejdříve dáme do hlubší pánve 4 lžíce olivového oleje a přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření „Aglio peperoncini“. Koření necháme za studena nasáknout olejem a změknout.
Uvaříme špagety podle návodu, slijeme a přikryté necháme chvilku dojít.
Sušená rajčata vyndáme z oleje, nakrájíme na kousky a přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až Nám česnek začne mírně hnědnout a směs začne výrazně vonět (2 - 3 minuty). Teď je správný čas přidat do pánve špagety a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.
Podáváme posypané strouhaným parmazánem. Spaghetti aglio olio peperoncini můžete servírovat i jako výbornou přílohu například ke steakům.