PASTA DANIELA Těstoviny semolinové špenátové - Rigatoni 350 g
PASTA DANIELA Těstoviny semolinové špenátové - Rigatoni 350 g
Oblíbené špenátové těstoviny mají lahodnou chuť a jemnou vůni.
Špenát samotný obsahuje spoustu zdraví prospěšných vitamínů a minerálů jako např. vitamíny A, C, K1, dále železo, vápník a kyselinu listovou.
Aneb stejně jako to měl Pepek námořník, když budete jíst špenát, porostou vám svaly.
Při výrobě těchto těstovin přidáváme do těsta rozmixované listy špenátu.
Žádná barviva ani stabilizátory:
Při výrobě těstovin se nepoužívají žádná barviva, stabilizátory ani jiné "šmakulády".
Příchutě jsou obarveny výhradně přidávanou příchutí ze surovin, které se snaží získávat z okolních zdrojů, jako jsou drobní pěstitelé, farmy a statky.
Díky kvalitním ingrediencím a pomalému způsobu sušení je dosaženo jedinéčné chuti.
Příprava:
Na 100 g těstovin 1 l vody a 10 g soli. Do vroucí vody přidáme sůl a následně těstoviny. Vaříme 5–10 min. (dle tvaru těstovin). Ohřev vypneme, mírně nedovařené těstoviny necháme dojít ve vodě dokud nejsou Al dente „na skus“.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu.
Co je semolina?
Semolina neboli semolinová mouka je pšeničná krupice umletá z tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice (Triticum durum). Používá se zejména na výrobu kvalitních těstovin nebo pro přípravu semolinových (pšeničných) kuskusů, bulgurů a chalv. Vyšší kvalitu (těstoviny se nerozvářejí, mají vyšší nutriční hodnotu a nižší glykemický index) zajišťuje větší množství lepku. Semolinové produkty jsou tedy (stejně jako produkty ze špaldy) nevhodné pro bezlepkovou dietu.
Složení:
Semolina (mouka z tvrdé pšenice Triticum durum), panenský olivový olej, listy špenátu.
Upozornění:
Kromě bezlepkových těstovin mohou ostatní druhy obsahovat stopové množství jiných ochucení, včetně alergenů (vejce).