Arašídové sušenky
Připravili jsme si pro Vás úžasný a hlavně velmi rychlý recept na arašídové sušenky. Skvělé třeba na letní výlety, když na nás přijde hlad nebo chuť na něco sladkého :-) Do receptu jsme použili namísto klasického průmyslového cukru, zdravější variantu - kokosový. Klasickou mouku jsme nahradili bezlepkovou pohankovou variantou. Rozdíl v chuti je naprosto minimální :-) Pokud byste chtěli recept kompletně bez lepku, stačí nahradit klasické vločky, za ty bezlepkové.
Na 12 ks sušenek budete potřebovat
- 2 pl mletého lněného semínka + 4 pl vody
- 100 g ovesných vloček nebo varianta vloček bez lepku
- 120 g pohankové mouky
- 50 g kokosového cukru
- 2 čl pečicího prášku
- špetku soli
- 150 g jemného nebo křupavého arašídového másla
- 170 ml sojového mléka
- 70 g arašídů
Postup
Mleté lněné semínko smícháme s vodou a necháme pár minut nabobtnat.
Rozmixované ovesné vločky smícháme s pohankovou moukou, kokosovým cukrem, pečicím práškem a špetkou soli. Všechny sypké suroviny promícháme a přidáme arašídové máslo, lněné semínko, sojové mléko. Smícháme v jednotné těsto, přidáme nasekané arašídy a necháme těsto 5 minut odpočinout.
Z těsta tvarujeme vlhkýma rukama sušenky, které dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme 15-20 minut na 180 °C. Dobrouc chuť!
Veškeré ingredience za skvělé ceny najdete také na našem e-shopu.
13. 08. 2020