Muffiny Hokkaidó (VEGAN)
Krémové polévky z dýně Hokkaidó jsou poměrně známé. Ale takové muffiny! Už nikdy nebudete chtít dýni na jiný způsob! :)
Ingredience recepty:
- 250 g pyré z dýně Hokkaidó
- 100 ml kokosového mléka
- 100 ml kokosového oleje
- 3 lžíce konopných semínek
- 1 lžíce camu camu prášku
- 300 g hladké mouky
- 120 g cukru
- 3 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Postup
Dýni vydlabeme, nakrájíme i se slupkou na větší měsíčky a uvaříme ve vodě do měkka. To trvá přibližně 20 min.
Vodu slijeme a dýni rozmixujeme na kaši. Pokud by to šlo moc ztuha, můžeme trošku vody přidat.
Po vychladnutí k pyré přidáme kokosové mléko i olej a pořádně promícháme.
Nakonec přidáme zbytek ingrediencí - mouku, cukr, kypřící prášek, špetku soli, konopná semínka a camu camu prášek. Vše pořádně rozmixujeme.
Vznikne nám poměrně tuhé těsto, kterým naplníme košíčky na muffiny (přibližně 16 kusů).
Muffinky z dýně Hokkaidó jsou krásně vláčné a neodolatelně dobré! :)
(Kateřina Kadlecová)
03. 08. 2017