Blondies z bílých fazolek
Lehký letní dezert nabitý kvalitními proteiny. To je přesně to, co v těchto horkých dnech všichni potřebujeme :) Recept si zamilujete, využijte čertsvé sezonní ovoce, které je plné vitamínů.
Na korpus o průměru 25 cm bude potřebovat
- 500 g vařených bílých fazolí
- 40 g vanilkového proteinu
- 40 g mletých ovesných vloček
- ½ kypřicího prášku
- 2 pl kokosového sirupu
- 1 zralý banán
- 180 ml mandlového mléka
- 50 g kešu másla
K dokončení
- 200 g zakysané kokosové smetany
- 50 g kešu másla
- 2 pl kokosového sirupu
- čerstvé ovoce
- kakaové boby
- jahody sušené razem
Postup
Uvařené fazole rozmixujeme společně s kokosovým sirupem, banánem, mandlovým mlékem a kešu máslem. Do rozmixované směsi přidáme mleté ovesné vločky, protein a promícháme.
Těsto dáme do dortové formy a pečeme 30 minut na 180 °C. Poté necháme korpus zcela vychladnout.
Zakysanou smetanu smícháme s kešu máslem a kokosovým sirupem na hladký krém. Tím namažeme korpus a ozdobíme čerstvým ovocem. Můžeme dozdobit kakaovými boby a lyofilizovanými jahodami.
30. 06. 2021