Úvod / Magazín

Chia pudink

Jednoduše připravíte chia puding večer a ráno se do něj bez jakýchkoli příprav a čekání pustíte.

Ingredience receptu

  • 130 ml sójového mléka
  • 30 g chia semínek
  • 1 lžička medu (javorového sirupu či jiného sladidla)

  • banán
  • goji
  • sušené moruše

Postup

V uzavíratelné krabičce (shakeru) smíchejte mléko s chia semínky (nebojte se pořádně zatřást). Nechte tuto směs 5 minut odpočinout.

Už po těchto pár minutách začnou chia semínka reagovat a vázat na sebe tekutinu. Následně do směsi přidejte lžičku medu. V tuto chvíli je lepší použít mixér a pořádně směs promixovat, aby se chia semínka obalila opravdu všechna a rovnoměrně. 

Rozmixovanou hmotu přelijte do nachystané misky a dejte přes noc do lednice. Pudink samozřejmě můžete konzumovat již po 1-2 hodinách, ideální je ale nechat přes noc.

Po zatuhnutí naskládejte na chia pudink banán a zasypte morušemi a goji. Ovšem fantazii se meze nekladou - ovoce je čistě ve vaší režii, ať už se jedná o čerstvé či sušené.

Ideální jako zdravá chutná snídaně či vydatná super svačinka.

Dobrou chuť! 

06. 02. 2017

Další články

Nanuky s čokoládou (vegan)

Kdo by dokázal odolat božským domácím nanukům, které v horkých dnech skvěle osvěží? My známe…

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát…

Mrkvové muffiny (VEGAN)

Mrkev v moučníku? A proč ne? Tyto podzimní muffinky se skvěle hodí k horkému čaji nejen v tomto…