Úvod / Magazín

Campanelle s krémovou omáčkou a pečenou cizrnou

Krémové těstoviny, křupavá cizrna a k tomu skvělé těstoviny se špenátem. Určitě si na tom pochutnáte.

Pozn. Nezapomeňte si den předem namočit cizrnu a kešu oříšky :-)

Rpostup1

Na 2 porce budete potřebovat

Na omáčku

  • 50 g kešu ořechů + 200 ml vody
  • 1 pl kokosového oleje 
  • 2 cibule
  • 200 g čerstvých žampionů
  • hrst baby špenátu
  • 1 čl lahůdkového droždí
  •  sůl, pepř, kmín dle chuti

Na pečenou cizrnu

  • 100 g cizrny (suchý stav) 
  • 1 pl oleje
  • 2 čl sladké papriky
  • 1 čl soli

POSTUP:

Den předem si namočíme kešu ořechy do vody. Stejně tak namočíme cizrnu, kterou druhý den propláchneme a uvaříme do měkka, což trvá minimálně hodinu. Cizrnu si po uvaření scedíme a smícháme s olejem, paprikou a solí. Dáme péct na 200°C na půl hodiny do předem vyhřáté trouby, během pečení párkrát promícháme.

Připravíme si kešu smetanu. Kešu ořechy scedíme a rozmixujeme s 200 ml vody do hladka.

Těstoviny uvaříme dle návodu.

Na větší pánvi si rozpálíme olej, přidáme na něj nakrájenou cibuli. Když začne trošku zlátnout, přidáme žampióny, poté špenát. Jakmile zvadne, nalijeme do směsi kešu smetanu. Poté vmícháme lahůdkové droždí a okořeníme dle chuti.

Smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme s pečenou cizrnou. Dobrou chuť! 

Rsirka

17. 01. 2020

Další články

Jak zůstat fit i přes Vánoce

Když se řeknou Vánoce, vybaví se mi pohádky, horké kakao, čerstvě upečené cukroví a především…

Žitná kaše

Ovesnou kaši určitě všichni znáte. Ale co takhle obměnit základní surovinu a přidat pár…

Fazolové brownies

Základní surovinou jsou fazole, které ale v chuti nepoznáte. Co to je? No jasně! Fazolové…