Campanelle s krémovou omáčkou a pečenou cizrnou
Krémové těstoviny, křupavá cizrna a k tomu skvělé těstoviny se špenátem. Určitě si na tom pochutnáte.
Pozn. Nezapomeňte si den předem namočit cizrnu a kešu oříšky :-)
Na 2 porce budete potřebovat
- 150 g Campanelle se špenátem
Na omáčku
- 50 g kešu ořechů + 200 ml vody
- 1 pl kokosového oleje
- 2 cibule
- 200 g čerstvých žampionů
- hrst baby špenátu
- 1 čl lahůdkového droždí
- sůl, pepř, kmín dle chuti
Na pečenou cizrnu
- 100 g cizrny (suchý stav)
- 1 pl oleje
- 2 čl sladké papriky
- 1 čl soli
POSTUP:
Den předem si namočíme kešu ořechy do vody. Stejně tak namočíme cizrnu, kterou druhý den propláchneme a uvaříme do měkka, což trvá minimálně hodinu. Cizrnu si po uvaření scedíme a smícháme s olejem, paprikou a solí. Dáme péct na 200°C na půl hodiny do předem vyhřáté trouby, během pečení párkrát promícháme.
Připravíme si kešu smetanu. Kešu ořechy scedíme a rozmixujeme s 200 ml vody do hladka.
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na větší pánvi si rozpálíme olej, přidáme na něj nakrájenou cibuli. Když začne trošku zlátnout, přidáme žampióny, poté špenát. Jakmile zvadne, nalijeme do směsi kešu smetanu. Poté vmícháme lahůdkové droždí a okořeníme dle chuti.
Smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme s pečenou cizrnou. Dobrou chuť!
17. 01. 2020