Lívance s acai (VIDEORECEPT)
Lívance kdysi byly jednou z mých nejoblíbenějších snídaní. Byla dokonce i doba, kdy jsem si je minulé léto dělala téměř každý nebo alespoň každý druhý den.
Éra lívanců pro mě pak skončila a začala éra ovesných kaší, ale čas od času mám chuť si dát pořádnou horu lívanců. Třeba těchto, s práškem acai, čokoládovou polevou a kešu jahodovým máslem!
Ingredience:
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- 5 lžic pohankové mouky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky prášku acai
- 1/3 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky mletého lněného semínka
- Voda dle potřeby
Čokoládová poleva:
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky kakaa
+ kešu máslo a ovoce na ozdobu
Postup:
Nejdříve si smícháme v misce všechny suché ingredience a promícháme. Následně přidáme javorový sirup a přiléváme vodu dle potřeby, aby nám vzniklo těsto o konzistenci, kterou vidíte na videu.
Na pánvi pak na mírném ohni smažíme lívance. Otáčíme, když se nám na nich začnou tvořit bubliny.
Lívance pak můžeme potřít máslem, já použila jahodové od Balíček Zdraví, domácí čokoládovou polevu (smíchám sirup s kakaem) a mražené lesní ovoce.
Dobrou chuť!
16. 10. 2018