Úvod / Magazín

Lívance s acai (VIDEORECEPT)

Lívance kdysi byly jednou z mých nejoblíbenějších snídaní. Byla dokonce i doba, kdy jsem si je minulé léto dělala téměř každý nebo alespoň každý druhý den.
Éra lívanců pro mě pak skončila a začala éra ovesných kaší, ale čas od času mám chuť si dát pořádnou horu lívanců. Třeba těchto, s práškem acai, čokoládovou polevou a kešu jahodovým máslem!

Ingredience:
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- 5 lžic pohankové mouky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky prášku acai
- 1/3 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky mletého lněného semínka
- Voda dle potřeby

Čokoládová poleva:
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky kakaa
+ kešu máslo a ovoce na ozdobu

Postup:
Nejdříve si smícháme v misce všechny suché ingredience a promícháme. Následně přidáme javorový sirup a přiléváme vodu dle potřeby, aby nám vzniklo těsto o konzistenci, kterou vidíte na videu.
Na pánvi pak na mírném ohni smažíme lívance. Otáčíme, když se nám na nich začnou tvořit bubliny.
Lívance pak můžeme potřít máslem, já použila jahodové od Balíček Zdraví, domácí čokoládovou polevu (smíchám sirup s kakaem) a mražené lesní ovoce.


Dobrou chuť!

16. 10. 2018

Další články

Jarní únava? Myslete na slunce, spánek i vitamíny

Nemoci, které přes zimu oslabily náš organismus, málo pobytu venku, nedostatek slunečního záření a…

Autorka Terezas Diary: Odpočinek je mojí slabinou, teď se učím trochu zvolnit

Je lektorkou jógy, vytváří veganské recepty, z nichž se jeden dostal i do tištěné kuchařky…

Ořechová másla - trend poslední doby

Trend ořechových másel, který se k nám rozšířil ze Spojených států, získává každým dnem větší…