Úvod / Magazín

Mrkvový krém

(4 porce)

2 pl rostlinného olej

2 cibule

1 kg mrkve

1 plechovka vařené cizrny

1 plechovka kokosového mléka

2 pl Bujónky orient

1 l vody

 

K servírování:

pečená cizrna a mrkev

semínka, oříšky

pečivo

mrkvovy krem1

 

Postup: 

Ve větším hrnci si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, poté očištěnou a nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, poté přidáme propláchnutou vařenou cizrnu, kokosové mléko, Bujónku orient a zalijeme vodou. Vaříme alespoň 20 minut.

Mezitím si můžeme upéct cizrnu a mrkev k servírování. Stačí jen promíchat s olejem a kořením a dát do trouby nebo horkovzdušné fritézy.

Polévku poté dohladka rozmixujeme a podáváme s pečenou mrkví, cizrnou, případně pečivem.

 

21. 01. 2025

Další články

Hamburger versus chlorela aneb realita stravování v USA

Jsou tlustí, líní a stravují se výhradně ve fastfoodech. Sport viděli maximálně tak v televizi…

Mikulášská nadílka pro malé i velké

Začátek prosince se neodmyslitelně blíží a s ním také mikulášská nadílka, která každoročně přináší…

Proteinové tyčinky se superpotravinami (RAW, VEGAN)

Vyzkoušejte recept na parádní energetickou svačinku se superpotravinami na výlety jako…