Úvod / Magazín

Mrkvový krém

(4 porce)

2 pl rostlinného olej

2 cibule

1 kg mrkve

1 plechovka vařené cizrny

1 plechovka kokosového mléka

2 pl Bujónky orient

1 l vody

 

K servírování:

pečená cizrna a mrkev

semínka, oříšky

pečivo

mrkvovy krem1

 

Postup: 

Ve větším hrnci si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, poté očištěnou a nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, poté přidáme propláchnutou vařenou cizrnu, kokosové mléko, Bujónku orient a zalijeme vodou. Vaříme alespoň 20 minut.

Mezitím si můžeme upéct cizrnu a mrkev k servírování. Stačí jen promíchat s olejem a kořením a dát do trouby nebo horkovzdušné fritézy.

Polévku poté dohladka rozmixujeme a podáváme s pečenou mrkví, cizrnou, případně pečivem.

 

21. 01. 2025

Další články

Čaj z goji

Čaj z Goji – elixír zdraví a vitality! Plody goji, známé také jako kustovnice čínská, jsou…

Fit snídaně: kaše s banánem a vanilkovým proteinem

Máme pro Vás skvělý tip na rychlou a chutnou kaši s proteinem, tentokrát s nádechem…

Maruška Veg: Za dva roky se moje váha změnila o šedesát kilo

Pro mnohé je to trend. Být co nejhubenější, víc hubená či hubený, mít o pár kilo méně. Někomu se to…