Mrkvový krém
(4 porce)
2 pl rostlinného olej
2 cibule
1 kg mrkve
1 plechovka vařené cizrny
1 plechovka kokosového mléka
2 pl Bujónky orient
1 l vody
K servírování:
pečená cizrna a mrkev
semínka, oříšky
pečivo
Postup:
Ve větším hrnci si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, poté očištěnou a nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, poté přidáme propláchnutou vařenou cizrnu, kokosové mléko, Bujónku orient a zalijeme vodou. Vaříme alespoň 20 minut.
Mezitím si můžeme upéct cizrnu a mrkev k servírování. Stačí jen promíchat s olejem a kořením a dát do trouby nebo horkovzdušné fritézy.
Polévku poté dohladka rozmixujeme a podáváme s pečenou mrkví, cizrnou, případně pečivem.
21. 01. 2025