Řepové kroupoto
Potřebujeme:
- 300g krup
- 450g předvařené červené řepy
- 1 velká bílá cibule (nadrobno nakrájená)
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 2 ČL mletého černého pepře
- špetka soli
- 100 ml bílého vína
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 ČL sušený nebo čerstvý rozmarýn a tymián
- 1 l vývaru - 2 PL Bujónky Červená řepa/1 litr vody
Jak na to?
Připravíme a propláchneme si kroupy a odložíme bokem. Menší část z červené řepy nakrájíme na malé kostky, z druhé poloviny připravíme pyré. Ve větším hrnci orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme cca 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájený česnek restujeme pár minut, přidáme kroupy a restujeme. Mezitím si připravíme zeleninový vývar z Bujónky. Do cca litru vroucí vody přidáme 2 PL Bujónky z červené řepy a necháme krátce povařit. Dále přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu, bílé víno, citrónovou šťávu, sůl, koření a bylinky. Restujeme tak dlouho, dokud se nevstřebá všechno víno a následně po malých dávkách podlíváme horkým vývarem dokud kroupy nezměknou. Po 10 minutách vaření vmícháme i řepové pyré. Po dovaření odstavíme a servírujeme s oříšky, sýrem, bylinkami a zeleninou.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
01. 10. 2024