Řepový vegetariánský burger
Výborný odlehčený burger plný chuti červené řepy a fazolí od finalistky MasterChefa od @viktorie_hrazdilkova
Na 2 porce budete potřebovat
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1 PL řepové Bujónky
- 1 ČL římského kmínu
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
Postup
Fazole z konzervy propláchneme a rozmačkáme (buď vidličkou nebo šťouchadlem na brambory). K fazolím přidáme Bujónku, cibuli nakrájenou nadrobno, utřený česnek, římský kmín a vejce. Hmotu zpracujeme a vytvoříme 2 větší nebo 3 menší burgery, které připravujeme na kontaktním grilu nebo pečeme v troubě na 170°C/20 minut.
Burgery na závěr zkompletujeme se zeleninou, majonézou a balkánským sýrem.
A jak na bulky? Recept na skvělou domácí bulku máme od naší ambasadorky @maruškaveg
Bulky
kvásek:
¼ droždí
½ čl soli
½ čl cukru
1 pl mouky
50 ml vlažné vody
100 g špaldové hladké mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
100 ml vody
+sezamová semínka, olej
Nejdříve si vytvoříme kvásek. Nadrobíme si do mističky droždí, přidáme sůl, cukr, mouku a vlažnou vodu. Důkladně promícháme (nejlépe dřevěnou lžičkou) a necháme cca 10-15 minut odstát - kvásek zvětší svůj objem, udělá "čepici" a trošku v něm šumí. Smícháme se zbytkem vody a s moukami. Rozdělíme na 4 stejně velké části. Vytvoříme bulky - snažte se je udělat vysoké, trošku se roztečou do stran. Necháme ještě 15 minut vykynout, mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Houstičky potřeme lehce olejem a posypeme semínky. Pečeme cca 30 minut. Než je rozkrojíte, nechte je zcela vystydnout.
Přejeme dobrou chuť!
07. 06. 2023