Úvod / Magazín

Řepový vegetariánský burger

Výborný odlehčený burger plný chuti červené řepy a fazolí od finalistky MasterChefa od @viktorie_hrazdilkova

Na 2 porce budete potřebovat

  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 1 PL řepové Bujónky
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce

Postup

Fazole z konzervy propláchneme a rozmačkáme (buď vidličkou nebo šťouchadlem na brambory).      K fazolím přidáme Bujónku, cibuli nakrájenou nadrobno, utřený česnek, římský kmín a vejce. Hmotu zpracujeme a vytvoříme 2 větší nebo 3 menší burgery, které připravujeme na kontaktním grilu nebo pečeme v troubě na 170°C/20 minut.

Burgery na závěr zkompletujeme se zeleninou, majonézou a balkánským sýrem.

A jak na bulky? Recept na skvělou domácí bulku máme od naší ambasadorky @maruškaveg

Bulky

kvásek:

¼ droždí
½ čl soli
½ čl cukru
1 pl mouky
50 ml vlažné vody

100 g špaldové hladké mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
100 ml vody

+sezamová semínka, olej

Nejdříve si vytvoříme kvásek. Nadrobíme si do mističky droždí, přidáme sůl, cukr, mouku a vlažnou vodu. Důkladně promícháme (nejlépe dřevěnou lžičkou) a necháme cca 10-15 minut odstát - kvásek zvětší svůj objem, udělá "čepici" a trošku v něm šumí. Smícháme se zbytkem vody a s moukami. Rozdělíme na 4 stejně velké části. Vytvoříme bulky - snažte se je udělat vysoké, trošku se roztečou do stran. Necháme ještě 15 minut vykynout, mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Houstičky potřeme lehce olejem a posypeme semínky. Pečeme cca 30 minut. Než je rozkrojíte, nechte je zcela vystydnout.

Přejeme dobrou chuť!

07. 06. 2023

Další články

VIDEORECEPT: Brokolicový quiche

V letních horkých měsících nemám na teplá jídla moc ani pomyšlení. Proto pak většinou skončím u…

Bílkoviny pro vegany? Máme pár tipů

Každá potravina se skládá ze tří základních složek, které nazýváme makronutrienty. Mezi…

Black Friday je tu!

Největší akce roku, kterou zná snad každý, se nám nezadržitelně blíží. A my pro vás máme ještě…