Jablečno - švestkový koláč (VEGAN)
Ten, kdo má rád ovocné koláče, si s tímto receptem přijde na své. Jeho sladká vůně Vás naprosto dostane!
Ingredience receptu:
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku kokosového cukru
- 1/2 hrnku konopných semínek
- 1 hrnek mletého máku
- 3 lžíce chia semínek
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžičky sody
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1/2 rostlinného oleje
- 1 větší jablko
- Švestky a agávový sirup na ozdobení
Postup
Nastrouhejte nahrubo jedno větší jablko a přidejte k němu mléko a olej.
Všechny suché ingredience (tedy ty zbylé) smíchejte v misce a následně obě směsi spojte a pořádně promíchejte.
Přelijte do předem vymazané a vysypané formy na koláč.
Nakonec nahoru naskládejte nakrájené švestky a dejte péct na 30 min při 160 °C.
Po vychladnutí můžete zakápnout agávovým sirupem.
(Kateřina Kadlecová)
14. 09. 2017