Úvod / Magazín

Tartaletky s jablíčky - bezlepkový recept

Křupavé těsto, jablka se skořicí a to všechno za chvíli a jen z pár surovin, vegan a bez lepku. Skvělá záležitost.

Korpus
150 g mandlové mouky
75 ml javorového sirupu
60 g kešu másla
2 čl skořice

kokosový olej a mandlová mouka na vymazání/vysypání

3 jablka
2 čl skořice
2 pl javorového sirupu
2 pl kokosového oleje
2 pl mandlové mouky

Šlehačka
1 plechovka kokosového mléka
1 čl kokosového cukru

POSTUP
V míse si smícháme mandlovou mouku, javorový sirup, kešu máslo a skořici. Vypracujeme tuhé, lehce lepivé těsto. Formičky na tartaletky si vymažeme kokosovým olejem, vysypeme moukou a na dno dáme kolečko pečicího papíru. (pokud nemáte formičky na tartaletky, klidně použijte silikonové košíčky na muffiny, půjde vám to i lépe vyklopit a nemusíte to vymazávat). Těsto si rozdělíme na 6 stejných dílu a natlačíme do formičky.

postup tartaletky
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a poté na tenké plátky. Smícháme se skořicí, javorovým sirupem, kokosovým olejem a mandlovou moukou. Vložíme na korpus tartaletek. Pečeme cca 25 minut cca 160 °C.

Mezitím si můžeme vyšlehat kokosovou šlehačku. Plechovku s kokosovým mlékem je nutné mít aspoň přes noc v lednici. Poté vyndáme z plechovky jen tu tuhou část (tekutou můžete použít třeba do smoothie). Vložíme do misky společně se lžičkou cukru a vyšleháme do konzistence šlehačky. Před podáváním zase vrátíme do lednice.

Po vychladnutí můžeme tartaletky vyndat z formičky, dát na ně šlehačku a ještě posypat skořicí.

tartaletky z vrchu

 Fotografie postupu přípravy najdete pod článkem.

11. 09. 2020

Další články

Videorecept: Camu camu cake

V životě mám ráda nové věci a hlavně výzvy. Pečení mě moc baví, ale co se týče nepečení a hlavně…

Muffiny Hokkaidó (VEGAN)

Krémové polévky z dýně Hokkaidó jsou poměrně známé. Ale takové muffiny! Už nikdy nebudete chtít…

FAZOLOVÉ BROWNIES STROMEČKY

FAZOLOVÉ BROWNIES STROMEČKY Potřebujeme: forma 20x20   400 g vařených červených fazolí 2 menší…