Fit piškot s krémem a ovocem
Dnes jsem si pro Vás společně s Maruškou připravili recept na vynikající letní dezert. Slabý korpus, svěží krém a hromada čerstvého ovoce. S chutí do něj :-)
Na korpus budete potřebovat:
- 300 g hladké špaldové mouky
- 200 g ovesných vloček
- 1 pl kukuřičného škrobu
- 1 kypřící prášek
- 1 čl jablečného octa
- 50 g kešu másla
- 500 ml ovesného mléka
- 100 ml agáve sirupu
- mouka a olej na vymazání a vysypání
Na krém budete potřebovat:
- 2 ks silken tofu (hedvábné)
- 200 g tofu natural
- 50 g kešu oříšků
- 5 pl agáve sirupu
- 2 pl citronové šťávy
- 50 g kešu másla
- 50 g kvalitního kokosového oleje
Na ozdobení:
- 300 g jahod
- 100 g malin
- 100 g borůvek
- sedmikrásky
Postup:
Kešu oříšky namočíme na 4 hodiny, klidně přes noc do čisté vody. Druhý den je scedíme a rozmixujeme se silken tofu, tofu natural, citronovou šťávou, kešu máslem a tekutým kokosovým olejem. Dáme do ledničky ztuhnout než si připravíme vše ostatní.
Všechny ingredience na korpus si připravíme na pracovní plochu, plech si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Smícháme ve velké míse s moukou, škrobem a kypřícím práškem. K sypkým surovinám přidáme kešu máslo, mléko a sirup. Promícháme na jednotné těsto a nalijeme na plech. Pečeme 25 minut na 180 °C.
Po vychladnutí potřeme krémem z tofu a poklademe čerstvým ovocem.
10. 06. 2021