Úvod / Magazín

Fit piškot s krémem a ovocem

Dnes jsem si pro Vás společně s Maruškou připravili recept na vynikající letní dezert. Slabý korpus, svěží krém a hromada čerstvého ovoce. S chutí do něj :-)

piskot1

Na korpus budete potřebovat:

Na krém budete potřebovat:

Na ozdobení:

  • 300 g jahod
  • 100 g malin
  • 100 g borůvek
  • sedmikrásky

Postup:

Kešu oříšky namočíme na 4 hodiny, klidně přes noc do čisté vody. Druhý den je scedíme a rozmixujeme se silken tofu, tofu natural, citronovou šťávou, kešu máslem a tekutým kokosovým olejem. Dáme do ledničky ztuhnout než si připravíme vše ostatní.

Všechny ingredience na korpus si připravíme na pracovní plochu, plech si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Smícháme ve velké míse s moukou, škrobem a kypřícím práškem. K sypkým surovinám přidáme  kešu máslo, mléko a sirup. Promícháme na jednotné těsto a nalijeme na plech. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Po vychladnutí potřeme krémem z tofu a poklademe čerstvým ovocem.

10. 06. 2021

Další články

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát…

Těstoviny z jednoho hrnce

Potřebujeme: 2 pl olej,  1 cibule,  1 pl sladké papriky,  1 žlutá paprika,  1 červená…

VIDEORECEPT: Tahini bites

Vyzkoušejte náš nový vegan recept. Tahini je jedna z mých největších závislostí. Jsem také…