Úvod / Magazín

Lískové cukroví

LÍSKOVÉ CUKROVÍ

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a my v balíčku přemýšlíme, jak to bude u nás s tradičním vánočním pečením vypadat. Rozhodli jsme se pro něco trošku jiného než jsou tradiční milované perníčky a vanilkové rohlíčky, ale slibujeme, že si tyhle lískové čoko kuličky také zamilujete :)

Postup lískové cukroví

Na 24 ks budete potřebovat

Na krém

POSTUP:

Datle si alespoň na 30 minut namočíme do vody, poté scedíme. Nahrubo rozmixujeme pekanové a makadamové ořechy, poté přidáme chocotelu, datle a opět rozmixujeme do celistvé hmoty. Smícháme s lískovou moukou a vytvoříme jednotné těstíčko.

Tvarujeme kuličky (cca 20 g) které klademe na plech s pečícím papírem. Druhou stranou vařečky uděláme do všech uprostřed dirku. Dáme péct na 160 °C cca 25 minut (hlídejte ať se vám zespoda nezačnou připalovat).

Plechovku kokosového mléka dáme alespoň den předem do lednice. Použijeme z ní 100 g tuhé části, kterou vyšleháme společně s agáve a chocotelou. Pomocí zdobícího pytlíku naplníme důlky v cukroví.
Ozdobit můžeme kouskem lískového ořechu a posypat lískovou moukou

cukrovi sirka

Níže najdete produkty, které jsme použili v našem receptu:

19. 12. 2022

Další články

Jarní únava? Myslete na slunce, spánek i vitamíny

Nemoci, které přes zimu oslabily náš organismus, málo pobytu venku, nedostatek slunečního záření a…

Veganské proteiny: univerzální pomocník v boji za zdravějším já

Doba, kdy byly proteinové nápoje pro mnoho lidí synonymem steroidů pro kulturisty, už je naštěstí…

Čočkové bulky

Potřebujeme: 100g červené čočky, 10g psyllia, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL jedlé sody, 30ml…