Raw vánoční kokosová roláda
Kokos k Vánocům patří a tato kokosová roláda je skvělou zdravou alternativou k běžnému cukroví, která zachutná všem. Za to Vám ručíme! :) Fotografie postupu přípravy rolády najdete dole v galerii.
Na 20 porcí budete potřebovat:
1) tmavá vrstva
- 200 g datlí
- 100 g strouhaného kokosu
- 100 g kešu ořechů
- 30 ml kokosového oleje
- 30 g kakaa
- špetka soli
2) světlá vrstva
- 200 g kokosu
- 100 g kešu ořechů
- 50 ml agáve sirupu
- 30 ml kokosového oleje
Kokos na posypání
- strouhaný kokos podle potřeby
Postup
1) Nejdříve si připravíme tmavou vrstvu - datle namočíme alespoň na 30 minut do vody. V mixéru rozmixujeme kokos a kešu ořechy na mouku. Do mixéru přidáme kakao, špetku soli a scezené datle. Mixujeme dokud není hmota jednotná, poté ji rozválíme na tenkou placku. Nejlépe to jde tak, že si placku dáme na potravinovou fólii a na placku dáme pečicí papír a válíme přes něj.
2) Připravíme si ingredience na světlou vrstvu. Nejdříve v mixéru rozmixujeme kešu a 150 g kokosu, mixujeme dokud nebude hmota lehce lepivá. Smícháme ji se zbytkem kokosu (50 g), agáve sirupem a kokosovým olejem.
3) Světlou vrstvu navrstvíme na tmavou. Zarolujeme a důkladně utáhneme. Necháme chladit alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně však přes noc. Poté rozkrájíme na jednotlivá kolečka.
TIP: kešu ořechy můžete nahradit 100% kešu máslem jemným
29. 11. 2023