Úvod / Magazín

Raw vánoční kokosová roláda

By MARUŠKAVEG By MARUŠKAVEG Počet přečtení 20026×

Kokos k Vánocům patří a tato kokosová roláda je skvělou zdravou alternativou k běžnému cukroví, která zachutná všem. Za to Vám ručíme! :) Fotografie postupu přípravy rolády najdete dole v galerii.

Na 20 porcí budete potřebovat:

1) tmavá vrstva

2) světlá vrstva

Kokos na posypání

  • strouhaný kokos podle potřeby

Postup

1) Nejdříve si připravíme tmavou vrstvu - datle namočíme alespoň na 30 minut do vody. V mixéru rozmixujeme kokos a kešu ořechy na mouku. Do mixéru přidáme kakao, špetku soli a scezené datle. Mixujeme dokud není hmota jednotná, poté ji rozválíme na tenkou placku. Nejlépe to jde tak, že si placku dáme na potravinovou fólii a na placku dáme pečicí papír a válíme přes něj.

2) Připravíme si ingredience na světlou vrstvu. Nejdříve v mixéru rozmixujeme kešu a 150 g kokosu, mixujeme dokud nebude hmota lehce lepivá. Smícháme ji se zbytkem kokosu (50 g), agáve sirupem a kokosovým olejem.

3) Světlou vrstvu navrstvíme na tmavou. Zarolujeme a důkladně utáhneme. Necháme chladit alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně však přes noc. Poté rozkrájíme na jednotlivá kolečka.

TIP: kešu ořechy můžete nahradit 100% kešu máslem jemným

29. 11. 2023

Další články

Sušenky s konopnými semínky (VIDEORECEPT)

Konopná semínka jsou jednou z nejzdravějších potravin a v Asii byly součástí jídelníčku už od…

VIDEORECEPT: Brokolicové placky

Jedno z mých oblíbených jídel je falafel. V podstatě by se dalo říct, že mám ráda jakékoliv…

Semínková pomazánka z avokáda

Překvapte návštěvu neobvyklou pomazánkou! Na žitném chlebu vynikne svou barvou a milovníci avokáda…