Úvod / Magazín

Rýže s adzuki a zeleninou

Dnes pro Vás máme tip na rychlý oběd, který je plný bílkovin a krásně voní po arašídovém másle.

Na 2 porce budete potřebovat:

suroviny

POSTUP:

Fazole si den předem namočíme a druhý den minimálně 1 h vaříme.

Nakrájíme si pór a cibuli na malé kostičky, mrkev a papriku na proužky. Arašídy nakrájíme na menší kousky.

Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pór a arašídy. Krátce opečeme než začne cibule s pórkem zlátnout. Přidáme mrkev a papriku, když trošku změknou přidáme arašídové máslo, sójovou omáčku a vodu dle potřeby. Promícháme a popřípadě osolíme, opepříme dle chuti.

Rýži, během přípravy směsi, uvaříme v dvojnásobném množství vody. Vaříme pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.

Podáváme společně, můžeme ozdobit nasekanými arašídy, petrželkou nebo koriandrem.

04. 03. 2023

Další články

Bazalkové pesto s konopnými semínky

Je dobré mít bazalkové pesto vždy po ruce. Využít se dá mnoha způsoby ať už k těstovinám…

U zdravé snídaně je důležité složení i příprava. Inspirujte se

Ví to většina z nás. Zdravá snídaně má být základem dne. Ne všichni však na toto pravidlo ráno…

Koldokol - Váš farmář z Bílých Karpat

Rádi bychom vám představili rodinnou firmu Koldokol, o kterou se aktivně stará majitel eko farmy…