Rýže s adzuki a zeleninou
Dnes pro Vás máme tip na rychlý oběd, který je plný bílkovin a krásně voní po arašídovém másle.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 100 g adzuki fazolí (suchý stav)
- 1 pór
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 30 g arašídů
- ½ papriky
- 40 g arašídového másla
- 1 pl sójové omáčky
- 1 pl kokosového oleje
- sůl, pepř
- 120 g rýže (suchý stav)
POSTUP:
Fazole si den předem namočíme a druhý den minimálně 1 h vaříme.
Nakrájíme si pór a cibuli na malé kostičky, mrkev a papriku na proužky. Arašídy nakrájíme na menší kousky.
Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pór a arašídy. Krátce opečeme než začne cibule s pórkem zlátnout. Přidáme mrkev a papriku, když trošku změknou přidáme arašídové máslo, sójovou omáčku a vodu dle potřeby. Promícháme a popřípadě osolíme, opepříme dle chuti.
Rýži, během přípravy směsi, uvaříme v dvojnásobném množství vody. Vaříme pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.
Podáváme společně, můžeme ozdobit nasekanými arašídy, petrželkou nebo koriandrem.
04. 03. 2023