Úvod / Magazín

Rýže s adzuki a zeleninou

Dnes pro Vás máme tip na rychlý oběd, který je plný bílkovin a krásně voní po arašídovém másle.

Na 2 porce budete potřebovat:

suroviny

POSTUP:

Fazole si den předem namočíme a druhý den minimálně 1 h vaříme.

Nakrájíme si pór a cibuli na malé kostičky, mrkev a papriku na proužky. Arašídy nakrájíme na menší kousky.

Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pór a arašídy. Krátce opečeme než začne cibule s pórkem zlátnout. Přidáme mrkev a papriku, když trošku změknou přidáme arašídové máslo, sójovou omáčku a vodu dle potřeby. Promícháme a popřípadě osolíme, opepříme dle chuti.

Rýži, během přípravy směsi, uvaříme v dvojnásobném množství vody. Vaříme pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.

Podáváme společně, můžeme ozdobit nasekanými arašídy, petrželkou nebo koriandrem.

04. 03. 2023

Další články

Fitnessky

Vánoce! Svátky neustálého pokušení, co se jídla týče. A co takhle zkusit cukroví, které můžete jíst…

Vitamínová svačina

Vyzkoušejte rychlou svačinku v podobě vitamínové bomby! Protože co se na podzim a v následujícím…

Oblíbené horké vánoční nápoje

Horké vánoční nápoje jsou oblíbenou tradicí během zimních měsíců a vánočních svátků. Tyto horké…