Těstovinový salát s mungo klíčky
Rychlý oběd nebo večeře jako dostatečný zdroj vitamínů a minerálů? Jasně! Navíc, z tohoto receptu bude nadšena celá vaše rodina. Nezapomeňte vybírat kvalitní suroviny bez zbytečné chemie.
Na 2 porce budete potřebovat
- 160 g těstovin
- 1 šalotka (červená cibule)
- 10 ks cherry rajčat
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- hrst rukoly
- hrst polníčku
Zálivka
- 1 pl agáve sirupu
- 2 pl arašídového másla
- 1 pl tamari (sójová omáčka)
- 1 čl sezamového oleje
- 2 čl plnotučné hořčice
- 1 pl vody
- sůl, pepř dle chuťi
-
mungo klíčky
- pekanové ořechy
Postup
Těstoviny si uvaříme dle návodu.
Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky.
Připravíme si také zálivku - stačí veškeré ingredience společně smíchat.
Podáváme vše dohromady s mungo klíčky a pekanovými ořechy.
Náš tip - jak na mungo klíčky
Mungo fazole propláchneme ve vodě, a na noc namočíme do vody. Druhý den je dáme do klíčící misky nebo na sítko. Alespoň dvakrát denně je propláchneme a necháme okapat (pokud by stály ve vodě zkazily by se). Ideální je mít misku na tmavém místě při pokojové teplotě. Do tří dnů jsou klíčky už skvěle připravené ke konzumaci. Na fotopostup klíčení se můžete podívat v naší galerii níže.
Naš tip číslo 2
Tak jako mungo fazole, lze stejně naklíčit také naši cizrnu.
20. 03. 2020