Zdravé marokánky (VEGAN)
Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Už víte, co budete letos péct? Vyzkoušejte tyhle marokánky! Jsou bez másla a cukru, a přesto vynikající :)
Ingredience receptu:
- 250 g vlašských ořechů
- 150 g moruše bílé
- 150 g goji
- 100 g rozinek
- 40 g konopných semínek
- 10 g chia semínek
- 1 lžička camu camu prášku
- 1 lžička kakového prášku
- 500 ml kokosového mléka
- 70 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 1 lžička skořice
- čokoláda na potření
Postup
Nejprve nasekáme ořechy a moruše. Pokud máte sekáček na potraviny, pak to budete mít za chviličku :) Goji a rozinky necháme v celku. Přisypeme semínka a camu camu prášek a můžeme se pustit do tekuté části.
Do kokosového mléka přidáme lžičku skořice a pomalu začneme zahřívat.
Přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu.
Následně "kaši" odstavíme a přidáme do ní připravenou suchou směs. Důkladně promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky, které pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.
Po upečení necháme vychladnout a nakonec můžeme z jedné strany potřít čokoládou :)
(Kateřina Kadlecová)
30. 11. 2017