Brownie s arašídovým máslem
Krásně čokoládové brownies je ve světe fit receptů čím dál tím více oblíbené. To naše je navíc se svěží zmrzlinou z malin. Ideální kombinace na horké letní dny nebo jako zdravá sladká odměna.
Brownie - forma 15x20
- 240 g hladké špaldové mouky
- 30 g kakaa
- 80 g kokosového cukru
- ½ čl mleté vanilky
- ½ pečícího prášku
- špetka soli
- 100 g hořké čokolády (alespoň 80 % nebo více)
- 80 g kokosového oleje
- 250 ml sojového mléka
- 100 g arašídového másla
Malinová zmrzlina
- 200 g mražených malin
- 1 silken tofu
- 2 pl agáve sirupu
- 1 pl arašídového másla
Brownie
Všechny suroviny si připravíme na pracovní plochu. Hranatou formu si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou.
Všechny suché ingredience si prosejeme přes síto. Čokoládu s kokosovým olejem si rozpustíme ve vodní lázni. Společně se sojovým mlékem vmícháme do suchých ingrediencí. Nalijeme do pečící formy. Navrch těsta rovnoměrně nalijeme arašídové máslo. Vezmeme špejli a promícháme, vytvoříme tím z arašídové másla mozaiku.
Pečeme 25 minut na 180 °C a před krájením necháme vychladnout.
Zmrzlina
Všechny ingredience na malinovou zmrzlinu dáme do mixéru, rozmixujeme a ihned podáváme.
07. 07. 2020