Arašídové hvězdičky
ARAŠÍDOVÉ HVĚZDIČKY
Patří mezi druhy vánočního cukroví, které nepotěší pouze chuťové pohárky, ale potěší nás také pohledem. Navíc nemusí to být pouze hvězdičky, ale libovolný tvar, na který máme doma vykrajovátko. Velmi rychlé, nenáročné cukroví, které potěší určitě všechny milovníky čokoládovo-oříškových chutí.
Na recept budete potřebovat (20 ks hvězdiček)
- 150 g arašídové mouky
- 150 g datlí
- 75 g kakaa
- 30 ml javorového sirupu
- 40 g kokosového oleje
- chocotela na slepení
- čokoláda a arašídová mouka na zdobení
POSTUP:
Datle si alespoň na půl hodiny namočíme do vody. Poté scedíme, přidáme do mixéru společně s arašídovou moukou, kakaem, javorovým sirupem a kokosovým olejem. Mixujeme, dokud hmota nezačne držet u sebe.
Hmotu rozválíme na placku a vykrajujeme hvězdičky, v některých můžeme vykrojit i malou hvězdičku. Dáme na rovnou podložku a vložíme na hodinu do mrazáku.
Hvězdičky poté slepujeme chocotelou a opět necháme alespoň půl hodiny chladit v lednici/mrazáku. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a hvězdičky v ní máčíme, můžeme také posypat arašídovou moukou. Skladujeme v lednici.
03. 11. 2021